Actualitate

”Românii sunt tot mai obișnuiți cu Buzăul ca destinație turistică!”Concluziile Consiliului Județean după târgul de turism

După muncă și răsplată! Este concluzia cu care s-au întors reprezentanții Consiliului Județean Buzău de la târgul de turism de la Romexpo, desfășurat în perioada 15-18 februarie. Nu mai puțin de 22.000 de persoane s-au oprit la standul județului și au cerut explicații despre obiectivele turistice pe care le pot vizita și mai ales despre experiențe pe care le pot trăi în Buzău.  Pe scurt, după numărul record al vizitatorilor, am putea spune că a fost primul an în care Consiliul Județean, ajutat de mai mulți jucători din domeniul turismului buzoian,  a reușit să scoată la lumină tot ce are mai frumos Buzăul.

Ana Dobrescu, șeful Biroului de Turism din cadrul CJ, a explicat faptul că anul acesta s-a dorit o nouă abordare. S-a mers pe un stand foarte animat, cu degustări de produse tradiționale în fiecare zi.

”Elementul de noutate a fost pâinea artizanală cu maia, care prin poveste, formă și culoare a atras privirile tuturor vizitatorilor, dar și ale unui bucătar celebru prezent la stand – Cătălin Scărlătescu”.

Atelierele interactive  în timpul cărora, atât copii cât și adulți, au putut descoperi roci rare, sarea de la Mânzălești dar și meșteșuguri încă păstrate la Buzău cum ar fi opincăritul și prelucrarea lânii au atras foarte mulți români care au devenit interesați de o vacanță în Buzău.

”Privirile au fost îndreptate și către meșteșugurile specifice zonei. Atelierul de opincărit, susținut de reprezentanți ai hub-ului țărănesc ”Zestrea bisoceană”, unde atât cei mici, cât și cei mai mari, au avut ocazia să deslușească meșteșugul realizării opincilor a fost totodată, o cale de a prezenta povești și tehnici străvechi.

Rodica Pătrașcu, cu al ei ”Dor de lână”, a vorbit despre salvarea și prelucrarea lânii, redându-i valoarea sub forma unor obiecte artizanale de mici dimensiuni, dar cu mare valoare artistică”, informează CJ Buzău.

Ana Dobrescu

De asemenea, holograma celei mai mari pepite de chihlimbar din lume și suvenirul cu cele 10 experiențe ce trebuie trăită în Buzău au fost elementele cu care anul acesta Buzăul și-a cucerit vizitatorii de la stand.

La final, reprezentanții Consiliului Județean au anunțat că ”tot mai mulți români au început să privească Buzăul ca destinație turistică” și că la fel de mulți au fost interesați de unitățile de cazare din județ, semn că își doresc să vină în vacanță.

Ana Dobrescu