SPORT

ROMEO ILIE, ANTRENOR SECUND SCM GLORIA BUZĂU, DESPRE ȘTEFAN MILOȘ:”Un sufletist dus la extrem, o pierdere pentru handbalul buzoian”. Avea semne de COVID-19

Romeo Ilie, antrenorul secund al echipei de handbal feminin SCM Gloria Buzău, a acceptat să vorbească cu reporterii șansanews.ro despre tragedia care a lovit handbalul buzoian, mai sărac, acum, după moartea lui Ștefan Miloș.

”Handbalul buzoian este mai sărac. Ștefan era prietenul meu. Sunt devastat. Era un om foarte sufletist”.

Romeo Ilie a relatat pentru șansanews.ro că Ștefan Miloș avea de ceva vreme simptomele specifice unei răceli. Avea dureri de gât, tușea iar la un moment dat, ar fi avut febră. Ar fi mers la medicul de familie și ar fi primit un tratament. Însă starea sa nu s-a îmbunătățit. A ajuns duminică dimineață la Spitalul Județean Buzău, unde medicii l-au preluat iar după primele investigații l-ar fi intubat, spune antrenorul Romeo Ilie, pentru că avea probleme pulmonare.

Azi dimineață am aflat și eu această tragedie și am rămas stupefiat pentru că sâmbătă seară am vorbit cu dânsul și azi dimineață am aflat nenorocirea. A fost unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Am trăit pentru handbal împreună, am trecut prin bune și rele de-a lungul timpului și vă dați seama că sunt legat sufletește și pentru mine e o lovitură cruntă. Avea niște probleme, se operase la o coastă, dar nu știu dacă acesta a fost motivul sau altul, vom vedea. A fost internat duminică dimineață, a fost intubat. Știu că luase hotărârea sâmbătă să se testeze pentru coronavirus, dar nu știu dacă reușise să se testeze și să se afle rezultatul. Avea semne, știm cu toții că se confundă cu răceala și dânsul a crezut la început că e o simplă răceală.”

Romeo Ilie spune că moartea lui Ștefan Miloș este o mare pierdere pentru handbalul buzoian:

”Dânsul a preluat în momente critice echipa Filvatex Buzău și a reușit să o mențină pe linia de plutire până la un moment dat când n-au mai fost surse de finanțare. Îl mai finanța Primăria, dar atunci nu mai era cadru legal și nu reușea să se mențină. La un moment dat, s-a desființat și după aceea am făcut eu fuziune, clubul meu din Poșta Cîlnău cu Handbal Club Municipal Buzău și, de aici, am reușit să facem o colaborare foarte bună prin care am reușit să menținem echipa în Liga Națională și să ținem vie flacăra handbalului feminin. Dânsul era un sufletist dus până la extrem. Nu dormea zi și noapte, tot timpul încerca să rezolve toate problemele legate de menținerea echipei”.  

Deocamdată, nu se știe clar dacă Ștefan Miloș a fost răpus de COVID-19, un răspuns de la autorități fiind așteptat cel mai probabil marți, după ce vor fi prelucrate probele prelevate încă de duminică seară în vederea depistării noului coronavirus.