Actualitate

RUPERE DE NORI, ÎN BUZĂU, DE SFÂNTUL ILIE! Străzi inundate în tot orașul (VIDEO)

UPDATE: Ploaia torențială de luni după amiază a provocat probleme în Buzău. Pompierii au fost chemați să intervină pentru scoaterea apei din gospodării situate pe strada Viilor și pe strada Dreptății. În primul caz, apa a inundat o curte, iar pe strada Dreptății, ploaia a inundat beciul unei proprietăți. Pompierii de la Detașamentul Buzău intervin cu motopompe pentru evacuarea apei din gospodării.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Rupere de nori, în municipiul Buzău, în ziua de Sf. Ilie. O ploaie torențială, cu fulgere și tunete, s-a abătut în jurul prânzului asupra orașului. Străzile s-au umplut de apă așa că traficul se desfășoară cu dificultate.

În urma ploii torențiale, la 112 s-a primit un apel de la un buzoian de pe strada Viilor. Buzoianul a cerut ajutor după ce apa i-a inundat gospodăria. Intervine un echipaj de la ISU Buzău cu 2 motopompe pentru scoaterea apei din curtea respectivă.

Buzăul este sub cod portocaliu de vreme rea până la ora 21. Astfel, luni se anunță instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.