Actualitate

S-A DECIS! LA BUZĂU, TERASELE RĂMÂN DESCHISE ȘI DUPĂ ORA 23.00

Programul teraselor din Buzău rămâne neschimbat. Deși s-a vorbit zilele trecute despre posibilitatea închiderii teraselor după ora 23:00, la Buzău programul acestor unități rămâne neschimbat. Însă, în continuare trebuie respectate toate măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Iar polițiștii, inspectorii DSP, DSVSA și OPC vor continua controalele în aceste locații pentru a se asigura că sunt respectate toate normele sanitare și sănătatea clienților și a personalului nu este pusă în pericol.  

“De aproximativ 3 săptămâni, Ministerul Afacerilor Interne a dispus efectuarea zilnică a unor controale în coordonarea prefecților, controale efectuate de entități ale MAI, DSVSA, DSP, OPC, ș.a.m.d. Oamenii care au mers în teren au întâlnit diverse situații, vor continua să facă astfel de controale și acolo unde entitățile economice nu se vor conforma, vor aplica sancțiuni. Noi în fiecare dimineață primim rapoartele instituțiilor care fac controale și împreună cu DSP analizăm zilnic situația operativă. În funcție de situația găsită în ziua anterioară, dispunem măsurile necesare pentru corectare.”a precizat la Focus Tv, subprefectul de Buzău, Vasile Alecu.

La începutul săptămânii, autoritățile centrale anunțau că analizează măsura închiderii teraselor între orele 23:00-06:00, întrucât în aceste locații ar exista risc crescut de răspândire a coronavirusului. Ulterior, Guvernul a decis ca astfel de decizii să fie luate doar de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la propunerea autorităților din județele în care există un număr ridicat de cazuri de COVID-19.