Actualitate

(UPDATE) S-a găsit o soluție! Unde vor învăța elevii de la clasele pregătitoare step-by-step din Școala 11

UPDATE: După îndelungi analize, soluția identificată de conducerea Școlii 11 în vederea amenajării sălilor de clasă pentru copiii de la step-by-step a fost desființarea cancelariei și a unui alt compartiment din școală, respectiv Centrul de Documentare și Informare. Soluția urmează să fie prezentată în ședința Consiliului de Administrație ce va avea loc zilele viitoare. Directorul școlii, Livia Monica Mărculescu, a declarat, la Focus Tv, că  atât părinții cât și cadrele didactice au fost de accord cu această soluție, așa că cel mai probabil varianta va trece și de Consiliul de Administrație.

“Am propus părinților această soluție pe care am identificat-o eu în cele două localuri, în principal au fost de acord, nu s-a luat o decizie pentru că propunerea trebuie trecută prin Consiliul de Administrație, ședință care va avea loc zilele viitoare. Am primit feed- back pozitiv din partea părinților pentru această soluție, cel mai probabil aceasta va fi adoptată ca soluție finală.”

Cât despre desființarea cancelariei, directorul Școlii 11 spune că nu va reprezenta o problemă. Cadrele didactice din școală vor petrece cele câteva minute de pauză în alte spații din incinta unității de învățământ.

„Profesorii pun pe primul plan interesul copiilor, așa că și ei sunt de acord. Vremurile au evoluat, începând din acest an școlar avem aprobată de către IȘJ solicitarea de a folosi exclusiv catalogul electronic, ca atare nu va mai fi nevoie de masa pentru cataloage, ca în anii din urmă. Colegii mei vor folosi alte spații de dimensiuni mult mai mici pentru relaxarea dintre ore, pentru a-și pregăti materialele pentru orele următoare și pentru eventuale corecturi de lucrări. Nu văd de ce ar fi cineva împotriva acestei soluții, chiar dacă profesorii vor rămâne anul acesta fără cancelarie. Ei vor folosi spații mai mici, nu mai avem nevoie de spațiul pentru depozitarea cataloagelor.”

ȘTIREA INIȚIALĂ: Au găsit, în sfârșit, o soluție, iar părinții nu mai sunt nemulțumiți. Tensiunile de la Școala 11, care s-a aflat pe un butoi de pulbere după ce părinții elevilor de la clasa pregătitoare step-by-step au aflat că cei mici ar putea fi mutați la Școala 16, par să se fi stins. După intervenția prefectului județului Buzău, Daniel Țiclea, care a cerut responsabilitate și dialog și a transmis că nu poate fi luată o decizie fără să se țină cont de părerea părinților, se pare că s-a ajuns la o variantă de lucru care e pe placul acestora din urmă.

După discuțiile purtate cu părinții, a fost identificată o altă soluție pentru cele 2 clase pregătitoare step- by- step și anume ca una dintre ele să funcționeze în cancelaria profesorilor, iar cealaltă în cabinetul de consiliere. Ambele încăperi au capacitatea fizică de a fi săli de clasă pentru 25 de copii.

“Invit la dialog cu părinții. Nu vă bateți joc de 50 de familii că așa vreți dvs. Azi s-a dat mesaj pe grup la 9:30 dimineață că după amiază la 13:00 va fi ședință. Păi, oamenii sunt la serviciu, ce dialog este acesta? Invit la un dialog real, soluții există. Se poate face clasă în bibliotecă, dacă este dialog, se găsesc și soluții” , i-a transmis, aseară, la Focus TV, prefectul Daniel Țiclea directoarei de la Școala 11.

Această variantă, ca elevii să învețe în cancelarie și în cabinetul de consiliere, pare să fie pe placul părinților. Unul dintre părinții care au copii la una din cele două clase pregătitoare step-by-step a declarat, pentru șansanews.ro, că varianta aceasta e cea mai bună și că toți ceilalți părinți cu care a discutat par să o agreeze.

Totuși, pentru ca soluția identificată și agreată de cei implicați să fie adoptată, se așteaptă o decizie a Consiliului de Administrație al școlii.