Actualitate

S-A TRAS LINIE. Mai puțin de jumătate din angajații din învățământul buzoian vor vaccin anti-COVID

Aproape 50 la sută din personalul didactic, mai exact 49,59 %, doreşte să se vaccineze anti-Covid-19, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău. Oficialii din învățământ au mai anunțat că în privinţa personalului didactic auxiliar procentul celor care vor vaccin, la acest moment, este de 50,59 %, iar în ceea ce priveşte personalul nedidactic procentul celor care s-au înscris pe listă în vederea imunizării este de 44. 57 %.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău a transmis, vineri, că la începutul acestei săptămâni a solicitat managerilor şcolari situaţia privind disponibilitatea de vaccinare a personalului. Centralizarea a vizat trei paliere: personal didactic de predare, personal didactic auxiliar, personal nedidactic. 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău a precizat că, în urma datelor transmise de către directorii instituţiilor şcolare, procentul de personal care şi-a exprimat acordul pentru vaccinare este următorul: personal didactic: 2183 au spus ”Da” dintr-un total de 4402, adică 49.59 la sută vor să se vaccineze, personal didactic auxiliar  257 dintr-un total de 508, adică 50.59% vor vaccin, și personal nedidactic 522 dintr-un total de 1172, adică 44.57% s-au trecut pe listă pentru a primi serul.

Cu alte cuvinte, 48.70% dintre  angajații școlilor buzoiene vor să se vaccineze, restul mai așteaptă.