Actualitate POLITICĂ SĂNĂTATE

SCENARII POLITICE. Tema unui spital municipal alimentează ideea apropierii USR-PLUS de PSD. Primarul C. TOMA: ”Mă întâlnesc cu oricine vrea binele Buzăului. Și cu USR, și cu PNL”

Ideea construirii unui spital municipal în orașul Buzău, lansată ca temă de campanie de candidatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu, devenit, între timp, deputat de Buzău, a fost reluată, zilele acestea. Parlamentarul a anunțat public că a participat, împreună cu liderul USR Buzau, Irinel Cîrstea , la o întâlnire cu primarul Constantin Toma, în cadrul căreia s-a discutat și despre proiectul unui spital municipal în Buzău. Subiectul a dat imediat naștere unor scenarii politice de apropiere între PSD și USR-PLUS, scenarii pe care declarațiile părților nu le confirmă.

”Am avut o discuție care a durat circa o oră, foarte  aplicată, pragmatică despre nevoia uriașă a  comunității buzoiene de a avea un spital modern, construit de la zero. Spitalul Județean are circuite nefuncționale și orice proiect de modernizare nu ar însemna decât o cârpeală care să nu ducă nicăieri.” a detaliat deputatul Emanuel Ungureanu, într-un mesaj video.

Întâlnirea a fost confirmată și de primarul Constantin Toma:

”Eu mă bucur, vă dați seama că nu pot să-mi exprim dragostea față de USR că nu există așa ceva! Dar omul a părut foarte disponibil și m-a întrebat dacă sunt de acord, eu am zis ”Da, aveți ministru al sănătății.Doamne ajută!” și am zis că le dau tot sprijinul să construiască un spital municipal la Buzău pentru că este o necesitate. Dacă există o decizie politică, proiectul e fezabil. Noi ar trebui doar să dăm terenul. Vă dați seama că nu e un lucru simplu, de oriunde ar veni sprijinul, de la USR, de la PNL, de la PSD când va reveni la putere, este binevenit și eu nu mă dau în lături să-l sprijin. Mă întâlnesc cu oricine vrea binele Buzăului.”

Discuțiile s-au axat pe posibilitatea identificării unui teren. Reprezentanții USR-PLUS au propus, la discuții, ca terenul din spatele unităților militare din sudul orașului, oferit de MApN pentru construirea unui cimitir municipal, să fie folosit pentru proiectul spitalului.

”Dumnealui  (n.r. primarul Constantin Toma) insistă că terenul pe care l-a primit de la Armată Primăria Buzău pentru un al doisprezecelea cimitir în Buzău ar fi important să fie folosit cu această destinație. M-am arătat eu deschis să găsim un alt teren într-un timp cât mai scurt.” a adăugat Emanuel Ungureanu.

În același timp, primarul municipiului Buzău s-a arătat optimist în privința identificării unui alt teren pentru construirea noului spital municipal. 

”Găsim teren ca să putem dezvolta orice proiect bun pentru municipiul Buzău…Avem niște variante și domnul deputat -ar trebui să nu spun treaba asta, dar e un tip simpatic și o spun- a zis să nu mai facem cimitirul și să facem spitalul acolo. Dumnezeu să mă ierte, dar cu morții ce facem? Facem spital, facem, dar în fiecare zi vin bătrâni la primărie să întrebe de locuri de veci.” a punctat Constantin Toma.

Autorul știrilor

Cătălina Jingoiu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Urat ca ștergeți comentarii, va doare adevărul? Publicati informații eronate. Dl. Moraru este liderul PLUS Buzau. Dansul nu a participat la acea discuție. Modificati articolul!

    • Va multumim pentru observatie. Daca o sa recititi articolul, o sa vedeti ca am indreptat eroarea in sensul in care dl. MORARU este doar liderul PLUS. In ceea ce priveste participarea dansului la discutii, este un aspect confirmat si de dl. deputat, si de dl. primar.