Actualitate

S-au copt roșiile la Stațiunea de Cercetare. Cu cât se vinde un kilogram

Roșiile din soiurile renumite create de cercetătorii buzoieni sunt gata de consum. Tomatele gustoase s-au copt iar prima recoltă a fost deja scoasă la vânzare.

Tomatele  Siriana și Buzău 1600, cele mai cerute soiuri de legumicultorii din toată țara, pot fi acum gustate de toți buzoienii. Începând de joi, legumele au fost puse în vânzare la magazinul Stațiunii de Cercetare Legumicole. Prețul unui kilogram de roșii este de 5 lei.

”Deocamdată cantitățile pentru comercializare sunt mici, însă pe măsură ce se vor coace roșiile în solariile noastre vom crește și noi cantitățile pentru clienții care obișnuiesc să cumpere legumele noastre”, a spus Gheorghe Vlad, directorul Stațiunii de Cercetare Legumicole Buzău.

Tomatele produse la Stațiune sunt căutate pentru gustul lor care amintește consumatorilor de roșiile din grădina bunicii. Legumele sunt crescute în solarii, sub atenta supraveghere a cercetătorilor.

Tot în aceste zile, cercetătorii au scos la vânzare și buchetele cu lavandă înflorită. Pe timpul verii, la magazinul Stațiunii vor fi scoase la vânzare și castraveți, ardei, ceapă, dovleac, vânătă, atât din soiuri cunoscute, cât și soiuri create de cercetătorii buzoieni.