Actualitate

S-au golit farmaciile din Buzău! Ce medicamente lipsesc, care este motivul

Tratamentele uzuale pentru răceală sau gripă nu se mai găsesc în farmacii. Buzoienii, care s-au îmbolnăvit pe capete în ultima vreme și au primit rețete de la medici pentru tratarea virozelor, infecțiilor respiratorii acute sau gripei, dar și cei care nu au ajuns la medic și și-au cumpărat medicamente care se eliberează fără prescripție medicală, au epuizat stocurile farmaciilor. Medicamentele uzuale administrate în infecții respiratorii, dar și perfuzabilele, nu se mai găsesc pe nicăieri.

O contribuție importantă la această criză au avut însă și noile reglementări impuse de Agenția Națională a Medicamentului.

Concret, ANM impune folosirea altor tipuri de recipiente în locul clasicelor fiole, astfel că medicamentele ce erau deja ambalate și nu se mai regăsesc în normele impuse au fost retrase de la vânzare. Acest fapt a determinat o criză, inclusiv în Buzău.

Pe rafturile farmaciilor nu se mai găsește ser fiziologic, spun farmaciștii. În aceeași situație sunt și alte medicamente, ca Algocalmin, Vitamina B1, Furosemid, Metoclopramid și Adrenalina.