Actualitate

S-au repartizat banii pentru rețelele de gaze naturale. 87 de localități din Buzău primesc bani prin Programul ”Anghel Saligny”

foto: economica.net

Ministerul Dezvoltării a anunțat, în această dimineață, finalizarea repartizării pe județe a banilor disponibili prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Este vorba despre 7,5 miliarde de lei pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor natural.

Potrivit documentelor publicate pe site-ul Ministerului Dezvoltării, în Buzău vor ajunge aproape 200 de milioane de lei, pentru un număr de 87 de localități.

”Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unități administrativ-teritoriale dintr-un județ, numărul de locuitori, ponderea localităților (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale și impozitul pe venit colectat. Ministerul Dezvoltării finanțează și alte proiecte, pe domeniul rețelelor de gaze naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dar preluate prin OUG nr. 40/06.04.2022, care prevăd dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale din 165 unități administrativ-teritoriale”, a anunțat ministrul Cseke Attila.

Lista proiectelor și un exemplu de calcul se regăsesc aici.