Actualitate SĂNĂTATE

SĂ FI STRĂNUTAT CARMEN ICHIM? Prefectul Leonard Dimian, confirmat cu coronavirus! Este izolat la Măgura, va fi internat, cel mai probabil, la Contagioase

Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, are COVID-19. Șeful de la Casa Albă a postat duminică după amiază, pe facebook,  un mesaj în care anunță că a fost confirmat cu infecție cu coronavirus.

”În urmă cu câteva ore, am fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2. În cursul zilei de ieri, am prezentat simptome ușoare specifice COVID-19 (febră 38º) și am fost testat, iar rezultatul venit astăzi este pozitiv. Starea mea de sănătate este bună, acum mă simt mai bine decât m-am simțit ieri. Am încredere că mă voi vindeca rapid și mă bazez pe profesionalismul cadrelor medicale buzoiene, care au fost ireproșabile pe întreaga perioadă în care au gestionat criza COVID-19. Mâine, voi fi supus unor investigații medicale extinse și voi afla tratamentul care îmi va fi prescris.
În perioada în care nu mă voi afla la Instituția Prefectului, atribuțiile de conducere vor fi preluate de către subprefectul Vasile Alecu.
Fac încă un apel la responsabilitate pentru toţi cetățenii din judeţul Buzau, de data aceasta folosindu-mă pe mine ca exemplu! Iată că, și în situația în care am încercat să respect cu strictețe toate regulile de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, acesta nu m-a ocolit! Virusul nu iartă pe nimeni!
Vă transmit tuturor gândurile mele bune. Multă sănătate!”, a scris prefectul pe facebook.

Contactat de reporterii șansanews.ro, prefectul Leonard Dimian a dezvăluit ce l-a determinat să se testeze :

”Sâmbătă am simțit că am temperatură. Am avut peste 38. Astăzi, am luat pastile și am ținut-o în 37.1, 37.2. Sunt izolat la Măgura iar luni mă voi interna, cel mai probabil, la Contagioase, la Buzău.”

Prefectul spune că în afara febrei nu are nici un alt simptom de boală:

”Nu tușesc, nu am nici cel mai mic simptom, în afara febrei pe care am avut-o sâmbătă când m-am simțit mai rău. Nu știu de unde l-am luat, la Prefectură se poartă mască, cine intră la mine intră cu mască, noi respectăm regulile la serviciu, nu am nici cea mai vagă idee, pentru că în acest moment, virusul se transmite de oriunde, fără să mai poți controla ceva”.

Leonard Dimian dezvăluie că nu se aștepta să fie infectat cu coronavirus iar la primirea veștii că este pozitiv a fost șocat, însă apoi și-a revenit, cu atât mai mult cu cât starea sa este bună și nu prezintă simptome de boală care să-l deranjeze foarte mult, în acest moment, în afara temperaturii pe care o ține sub control cu antitermice.