Actualitate POLITICĂ

SFINȚIREA CATEDRALEI SF.SAVA! Coborârea lui Ciolacu printre credincioși a impus purtarea măștii ! Dacă până atunci era la liber, la venirea liderului, toți cu masca pe figură (FOTO)

sursa facebook
sursa facebook

Pentru prima dată de la scandalul de proporții care a zguduit PSD, săptămâna trecută, când primarul Buzăului l-a renegat pe președintele Consiliului Județean, Toma, Neagu și liderul Marcel Ciolacu, s-au afișat, duminică, umăr la umăr, cu ocazia sfințirii catedralei Sfântul Sava din centrul orașului.

Cu fețele acoperite de măști de protecție, cei trei social democrați au stat unul lângă celălalt, dând impresia unei echipe, deși până mai ieri s-au aruncat vorbe grele și doar șeful partidului a putut face liniște.


La finalul evenimentului religios, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit că va semna ”ca primarul” listele de consilieri, având încredere în primarul Toma și în președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

” Nici eu nu știu cine e pe aceste liste. O să semnez această listă ca primarul, și la Primărie și la Consiliul Județean”.

La rândul său, primarul Toma a anunțat că luni la ora 12.30 va face publică lista cu numele consilierilor municipali, precizând că îmbină ”experiența cu tinerețea”,  în timp ce Petre Emanoil Neagu a declarat că luni-marți va avea definitivat tabelul cu cei cu care vrea să facă echipă, așteptând încă propunerile aliaților de la PRO-România.

”Comparativ cu domnul Toma, care e mai fericit că nu e nici o alianță, noi avem o alianță la Consiliul Județean, vis-a-vis de consilieri județeni și așteptăm și aliații noștri de la PRO România. Dar, tot așa, luni, marți, o să aflați cu siguranță”, a spus Neagu.

Duminică, la Buzău, s-a sfințit catedrala Sfântul Sava, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

De asemenea, a fost inaugurat un nou parc – Sfinții Martiri Brâncoveni, dar și galeria foto istorică ”Buzăul, oraș deschis de istorie”.

Evenimentele au debutat la primele ore ale dimineții, însă liderul Marcel Ciolacu a ajuns în jurul orei 10.30.

Sfintire Catedrala Sfantul Sava

Dacă inițial, în biserică, nu toți enoriașii au purtat mască, desi există această obligație, în momentul venirii lui Ciolacu, un preot a intrat printre credincioși și le-a cerut să-și acopere nasul și gura, așa cum se impune în spații închise.

De asemenea, în momentul în care a sosit Ciolacu, primarul Toma, care până atunci nu purtase mască în interiorul bisericii, și-a acoperit figura, renunțând la mască doar atunci când a ieșit afară.

Sfintire Catedrala Sfantul Sava