SĂNĂTATE Social

Sală de kinetoterapie la Spitalul Județean. Când va fi gata investiția

Noi investiții la Spitalul Județean Buzău. Vor fi amenajate cabinete noi moderne, dotate cu aparatură de ultimă generație, în care buzoienii care au probleme de sănătate vor putea face recuperare medicală.
Cabinetele vor fi amenajate în module speciale ce vor fi ridicate pe un teren din preajma clădirii Spitalului Județean Buzău. Aici există câteva anexe ale spitalului ce au ajuns într un grad avansat de degradare. Mai exact,  un atelier și o magazie, fiecare cu suprafața de circa 200 metri pătrați. Cele două construcții s-au degradat de a lungul anilor, astfel că s a luat decizia demolării acestora. Iar pe terenul lăsat liber vor fi construite modulele ce vor fi transformate în cabinet de recuperare medicală. În ședința de astăzi, consilierii județeni au aprobat trecerea anexelor din proprietatea publică în cea privată, demers necesar pentru ca proiectul modulelor să poată fi pus în practică.

”Se vor achiziționa niște module, o construcție din panouri, unde, la Spitalul Județean Buzău, se va putea face recuperare pentru bolnavii cu boli reumatice, diverse fracturi, etc. Se va  face recuperare și în afară de achiziționarea acestor module vom achiziționa si aparatură modernă de ultimă generație la nivelul anului 2020 ”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.
Pe lângă aparatura modernă cu care vor fi dotate noile cabinete, vor fi angajați și doi medici specialiști care să realizeze procedurile specifice: ”Din discuțiile cu managerul spitalului și cu medicii care lucrează acolo, sunt mai multe cereri de medici care să lucreze pe aceasta specialitate. Vor mai fi angajați doi medici. Buzoienii si nu numai vor avea parte de servicii medicale de calitate si de aparatură modernă ca să-și poată face recuperarea”, a mai declarat Neagu.
După votul de joi din Consiliul Județean Buzău, anul viitor vor fi continuate toate demersurile în vederea construirii sălilor moderne de tratament. Primii pacienți ar putea beneficia de recuperare în noile cabinete chiar la finalul lui 2020. Întreaga investiția s-ar ridica la aproape 200 de mii de euro, potrivit primelor calcule.