Actualitate

Salvatorul anului este un pompier din Râmnicu Sărat. Intervenția periculoasă cu care s-a remarcat

Au dat dovadă de curaj și profesionalism, iar când o viață a depins de intervenția lor au făcut tot ce au putut pentru ca misiunea să fie dusă la capăt fără victime. Așa ar putea fi descriși, în doar câteva cuvinte, pompierii care s-au făcut remarcați în anul 2023 și care, la momentul bilanțului, au fost și premiați.

Cosmin Manuel Fudulu are 25 de ani și de șase ani face parte din marea familie ISU Buzău. Mai exact, în 2018 a fost încadrat la Detașamentul de Pompieri Râmnicu Sărat. De atunci, tânărul plutonier a participat la sute de misiuni, unele mai periculoase, altele mai ușor de dus la capăt. De fiecare data acționează cu curaj, fiind conștient că de intervenția lui și a colegilor depinde viața celor care le cer ajutorul.

Așa s-a întâmplat și pe 14 decembrie 2023, când un apel la 112 anunța că o femeie de 60 de ani a căzut într-o fântână. Echipajul din care făcea parte și Cosmin a plecat în 30 de secunde spre locul faptei, iar când a ajuns acolo au realizat că victima este în viață și trebuie să facă totul, în cel mai scurt timp, pentru a o aduce la suprafață în viață. Fără să stea pe gânduri, Cosmin a fost cel care a coborât în fântâna adâncă de15 metri. În doar câteva minute, femeia a fost adusă la suprafață și preluată conștientă de echipajul SMURD. Modul în care a intervenit a fost apreciat șefi care i-au oferit lui Cosmin titlul de ”Salvatorul anului 2023”.

stanga, Pompierul Anului

Remarcat s-a făcut și plutonier adjutant șef Buf Mihai-Florentin care a primit titlul de ”Pompierul anului 2023”. În vârstă de 46 de ani, Mihai este încadrat pe funcția de comandant echipaj din anul 2007, în cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău.

În cei 17 ani de activitate, pompierul a reușit să atragă simpatia colegilor dar și laudele șefilor care îl caracterizează ca fiind un profesionist, un pompier ”cu solide cunoștințe militare, reale capacități de conducere și coordonare a personalului subordonat”. De asemenea, Mihai a făcut parte din lotul reprezentativ al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Neron Lupașcu” al județului Buzău , în cadrul echipajului de prim ajutor calificat participând din anul 2018 la Competiția Națională de descarcerare și acordare prim ajutor calificat. În anul 2023, sub coordonarea domnului Buf Mihai, echipajul s-a calificat la etapa națională, victorie care i-a adus și titlul de ”Pompierul Anului 2023”

”Cu această ocazie dorim să felicităm toți colegii pentru eforturile depuse și pentru profesionalismul de care dau dovadă zilnic! De asemenea asigurăm cetățenii că suntem la datorie și anul acesta la fel de implicați și determinați!”, transmit șefii ISU Buzău.