POLITICĂ

Sâmbătă, bătălia noului împotriva vechiului în PNL. Sunt alegeri pentru șefia organizației județene

Gabriel Avrămescu

Momentul cel mai important al alegerilor interne pentru cele mai înalte funcţii din structura de conducere a organizaţiei judeţene a PNL Buzău se apropie cu paşi repezi. Şedinţa Consiliului de Conducere Judeţean este programată să se desfăşoare sâmbătă, cu începere de la ora 11,00, la Patinoarul “Ice Magic”, din Bariera Ploieşti, însă liberalii buzoieni au constituit, deja, un tandem format din proaspăt alesul preşedinte al filialei municipale Buzău, senatorul Vlad Pufu, şi interimarul de la vârful organizaţiei judeţene PNL, deputatul Gabriel Avrămescu, în jurul cărora s-a creat o echipă nouă aflată în război cu reprezentanţii vechiului PNL, cel care a repurtat rezultate atât de slabe la alegerile din ultimii ani.

Georgian Calotă

Deputatul Avrămescu s-a înscris primul în cursa pentru preşedinţia PNL judeţean Buzău, iar împotriva sa şi-au mai depus candidatura Ion Mircea, operator în turism, Ciprian Buzoianu, Georgian Calotă, om de afaceri, fost primar al comunei Balta Albă, profesorul Valeriu Marcu, fost primar de Berca, şi Amalia Epuran, inspector şcolar. Liderul interimar al PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, a precizat pentru sansanews.ro că lui Georgian Calotă nu i s-a validat candidatura deoarece acesta din urmă şi-a dat demisia din partid în luna aprilie şi de atunci nu a mai revenit.

Vlad Pufu

Tot la şedinţa de la finalul acestei săptămâni se vor alege viitorii prim-vicepreşedinţi, funcţii pentru care s-au înscris senatorul Vlad Pufu, şeful organizaţiei municipale Buzău, şi inginerul Nicolae Mărăcine (pentru prim-vicepreşedinte Strategii Politice), iar pentru prim-vice “Politici Publice” candidează Valeriu Marcu, Laurenţiu Gabriel Banu, inspector ISCTR, consilierul judeţean Viorel Ştefu, fost şef al I.P.J. Buzău şi Ialomiţa şi Constantin Rusen, primarul comunei Scutelnici, acesta din urmă fiind şi cosemnatar al moţiunii pe care, sâmbătă, candidatul Gabriel Avrămescu o va prezenta în faţa trimişilor liberali la şedinţa Consiliului de Coordonare Judeţean.

“Pentru funcţiile de vicepreşedinte în cadrul moţiunii pe care noi o vom prezenta, se regăsesc domnii Mircea Posea (Nehoiu), Ionuţ Iuga (Râmnicu Sărat), Daniel Ţiclea, Gheorghe Firon, primar Vadu Paşii, Vasile Dobre, dr. Florin Năstase, d-na Amalia Epuran, iar ca membri ai BPJ cei 8 primari PNL din judeţ cărora li se adaugă subrefectul judeţului, Marieta Boloş. Şi ca trezorier d-na Ana Maria Doroican, plus câţiva preşedinţi de organizaţii din teritoriu”, a precizat pentru sansanews.ro preşedintele interimar Gabriel Avrămescu.

Sâmbătă va fi o zi importantă pentru liberalii buzoieni, care vor avea de ales între noul PNL, reprezentat de tandemul Pufu-Avrămescu şi grupul de semnatari ai moţiunii actualului şef interimar, şi opoziţia din vechea gardă a cărei rezultate din ultimii 20 de ani se văd cu ochiul liber într-un judeţ în care PSD domină fără drept de apel.