Actualitate POLITICĂ

Noul șef ales de la USR-PLUS Buzău și-a prezentat echipa și obiectivele: ”E clar că avem nevoie de mai multe organizații locale, să acoperim toate UAT-urile”

Răzvan Mihai Moraru, noul șef al USR-PLUS Buzău, ales în urma alegerilor care au avut loc sâmbătă , și-a prezentat echipa dar și obiectivele pentru următorii ani în care deține frâiele organizației județene.

Într-o conferință care a durat aproape jumătate de oră, liderul URS-PLUS Buzău le-a dat ocazia membrilor Biroului Județean, printre care și Silviu Iordache, ales sâmbătă în funcția de prim vicepreședinte, să-și expună câteva dintre ideile cu care vor să îmbunătățească activitatea și imaginea partidului din care fac parte în următorii ani.

Astfel, printre cei care au luat cuvântul s-au numărat singurul primar USR-PLUS din județul Buzău, Claudiu Constantin, care a vorbit despre faptul că trebuie ca, la viitoarele alegeri, partidul din care face parte să poată avea mai mulți candidați la funcția de primar astfel încât că aibă șanse mai mari pentru și ocupa aceste funcții.

De asemenea, președintele organizației de la Nehoiu, unul dintre cei mai tineri președinți din partid, Auraș Mihaiu, a vorbit despre dezvoltarea turismului, mai ales în zona de munte a județului. Subiectul a fost atins și de alți membri ai Biroului Județean care au menționat și faptul că Buzăul are nevoie și de mai multe spații de cazare dar și restaurante.

Obiectivele partidului au fost foarte bine trasate de nou șef ales, Răzvan Mihai Moraru.

”E clar că mai avem de mai multe organizații locale, să acoperim toate UAT-urile județului Buzău și de a pregăti echipe pentru a candida la viitoarele alegeri locale. Acesta este primul obiectiv. Avem nevoie de a dezvolta filialele mari, respectiv cele de la Buzău, Râmnicu Sărat, Nehoiu. Trebuie să reușim acolo să pregătim echipe care să și obțină cât mai multe locuri de consilieri sau portofoliul de primar, peste trei ani și jumătate. Al doilea obiectiv este acela de a aduce la Buzău cât mai multe proiecte cu sprijinul echipei guvernamentale și a oamenilor care activează în structurile de coordonare pentru că avem nevoie de cât mai multe proiecte atât în infrastructură rutieră cât și în infrastructura medicală. Meditez pentru un nou spital municipal, pentru o secție sau un spital de pediatrie.  Avem nevoie de o dezvoltare economică și mi-aș dori să reușim o colaborare cu administrația locală a municipiului Buzău, să-i convingem că avem nevoie de un hub  antreprenorial, în special  pentru tineri , pentru că o zonă industrială nouă ar fi greu de realizat într-un timp scurt. Un al obiectiv ar fi să devenim principalul partid de Opoziție din Buzău. La alegerile din decembrie anul trecut am fost al doilea partid votat pe municipiul Buzău”, a spus Răzvan Mihai Moraru.

De asemenea, la conferință, alături de Răzvan Mihai Moraru a luat parte și Silviu Iordache, în calitate de prim vicepreședinte al partidului.

”Avem o echipă de oameni inteligenți, de oameni dedicați comunității, de oameni cu care nu o să-mi fie teamă să merg în următoarele alegeri. Sunt oameni cu care pot să fac echipă, sunt oameni cu care mă mândresc. Îmi doresc ca în acești trei ani să cresc pe cât mai mult din acești colegi, astfel încât la viitorul ciclu electoral să avem cât mai mulți candidați viabili pentru pozițiile de primari, consilieri și, de ce nu, de parlamentari sau europarlamentari”, a punctat Silviu Iordache.

Noul Birou Județean a fost ales prin votul a 70% din delegați.