Actualitate

Sancțiuni usturătoare. Ce nereguli au descoperit comisarii de la Protecția Consumatorului la benzinăriile Lukoil

Sursa foto ANPC

Sancțiuni usturătoare pentru benzinăriile Lukoil din Buzău. Zilele trecute, comisarii de la Protecția Consumatorului au trecut pragul a 4 companii rusești. Comisarii au descins la 3 benzinării Lukoil și una Gazprom. Au verificat toate produsele comercializate de unitățile respective. La final, echipele de control au aplicat sancțiuni drastice după ce au găsit nereguli peste nereguli.

Astfel, la benzinăriile Lukoil au fost aplicate două avertismente dar și o amendă în valoare de 50 000 de lei pentru practici înșelătoare. Iar în cazul benzinăriei Gazprom, amenda aplicată a fost de 10 000 de lei. Aici, comisarii de la OPC au depistat probleme privind deficiențe de informare pe etichete.

Controale similare au avut loc și la benzinării din Vrancea, Galați, Brăila dar și alte județe. În total, comisarii au verificat 55 de stații de carburant și magazinele aferente acestora. Au aplicat  56 amenzi contravenționale în valoare totală de aproximativ 600.000 lei și  29 avertismente. De asemenea, au retras de la vânzare produse dar au și închis temporar 12 puncte de lucru.