Actualitate

Șantierul, raiul hoților! E incredibil unde au ajuns pavelele de pe un șantier deschis la Vernești

Materialele de construcție folosite pentru o serie de lucrări au devenit ținta hoților. Lăsate nesupravegheate pe timpul nopții, acestea dispar, nu o dată. Dar sunt și cazuri în care sunt descoperite și recuperate.

Așa s-a întâmplat și la Vernești, unde pavelele folosite pentru realizarea unor trotuare au început, încet-încet, să se ”evapore”. Și așa s-a întâmplat de mai multe ori. Până azi, când hoțul neprins a fost descoperit.

Este vorba despre un bărbat de 67 de ani, din Constanța, care are o casă de vacanță la Mierea, și care a fost văzut dimineață de angajații primăriei din comuna buzoiană în timp ce subtiliza pavele de pe șantier. Funcționarii au sunat imediat la poliție, iar oamenii legii au avut parte de o mare surpriză când i-au făcut o vizită la domiciliu: pavelele ce trebuiau folosite pentru amenajarea de trotuare în comună se metamorfozaseră într-o frumoasă alee care ducea către casa constănțeanului.

”Polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Berca au fost sesizați de către reprezentanţii autorităţilor locale cu privire la faptul că un bărbat a sustras în cursul dimineţii pavele ce urmau a fi utlizate la amenajarea unor trotuare în Verneşti. Imediat după sesizare, polițiștii poliţiştii au demarat verificări şi au stabilit că este vorba de un bărbat de 67 de ani, din Constanţa. Acesta ar fi sustras pavele în repetate rânduri şi le-ar fi transportat la domiciliu, unde le-ar fi folosit la trasarea unor alei de acces către imobilul pe care îl deţine în comună”, spun reprezentanții IPJ Buzău.

Surse de presă spun că bărbatul ar fi comis cel puțin 4 furturi de pavele ca să-și amenajeze aleea. El le-ar fi replicat polițiștilor că ceea ce a făcut a fost pentru întreaga comunitate, întrucât pe aleea amenajată cu materialele furate trec mai mulți săteni.

Ghinionul lui – aleea a dispărut la fel de repede cum a apărut, pentru că pavelele au fost ridicate de polițiști și predate constructorului. Constănțeanul s-a ales cu dosar penal și este cercetat pentru furt.