Actualitate

Scade incidența COVID în Buzău, dar, din păcate, scade și interesul pentru vaccinare

FOTO ARHIVA

După săptămâni întregi  cu sute de noi infectări cu coronavirus dar și cu zeci de decese aproape zi de zi, cu rate record de îmbolnăvire, în sfârșit, apar și primele cifre, în scădere. La Buzău, de 4 zile se constată o scădere a incidenței în majoritatea localităților județului. Însă cifrele în minus privind rata de îmbolnăvire mai vin la pachet cu ceva deloc îmbucurător:  scade și numărul celor care se vaccinează, lucru pe care autoritățile, nicidecum, nu și-l doresc.

Din 29 octombrie,  la Buzău, rata de infectare cu coronavirus a început să scadă, ușor-ușor.  

Astfel, vineri, pe 29 octombrie, autoritățile anunțau că în municipiul Buzău rata de infectare este de 13.01 iar pe județ 8.15. 

O zi mai târziu, pe 30, se constată prima scădere, în municipiul reședință de județ înregistrându-se o incidență de 12.94 cazuri de Covid la mia de locuitori. Duminică, panta descendentă a infectărilor se menține. Astfel, Buzăul ajunge pe municipiu la o rată de infectare de 12.91 în timp ce județul are 8.09. Luni, 1 noiembrie, având în vedere cazurile de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore, atât municipiul Buzău cât și județul coboară, după multe zile, sub pragul de 12 cazuri la mia de locuitori, respectiv 8 la mia de locuitori.

Procentele în minus nu sunt însă atât de mari încât să ne determine să spunem că răul a trecut iar valul patru începe să scadă în intensitate.

Pe de altă parte, se constată că o dată cu scăderea ratei de îmbolnăvire, scade și numărul celor care aleg să se vaccineze. Dacă la mijlocul săptămânii trecute, erau la Buzău peste 2100 de persoane care se vaccinau în decursul a 24 de ore, luni, sunt raportate cu aproape o mie mai puține, deși în municipiu a fost organizat și un maraton al vaccinării. 

Autorul știrilor

Cristina Sterian

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • S.au vaccinat și cei ce doreau sa între prin Mall uri, acum chiar asa va rămâne procentul de vaccinați. Nu se va mai vaccinați nimeni, mai ales după sărbători. Într o tara foarte săraca, cu populația needucată este normal sa se întâmple așa ceva, sa vedeți la următoarele generații ce au fost lăsați de izbeliște și de școală dar și de părinți ce greu va fi.