Actualitate

Anunț de ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă cu școlile, de săptămâna viitoare

Anunț de ultimă oră al ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cu referire la începerea cursurilor, săptămâna viitoare, atunci când se încheie vacanța copiilor de 2 săptămâni.

Cîmpeanu a anunțat luni că şcoala va începe în 8 noiembrie, dar vineri se va anunţa în ce fel se vor susţine cursurile, în urma consultărilor cu autorităţile sanitare. Totodată, el a anunţat că s-a luat decizia de a se reduce numărul de teze susţinute de elevi.

“Două săptămâni de vacanţă a fost maximum care poate fi recuperat. Pe 8 noiembrie, şcoala va începe. Există un document în care s-au prezentat măsuri propuse spre aprobare. Ministrul Educaţiei va rămâne consecvent principiului ca şcolile să continue în format fizic. Nu voi abdica de la acest principiu. Vom avea consultări cu autorităţile sanitare şi vineri vom anunţa cum se vor deschide şcolile. (..) Am decis să reducem numărul de teze pe care elevi îl vor susţine în acest an. La clasa a opta, în loc de 3 teze, 2 teze. Cu prezenţă fizică”, a anunţat ministrul Cîmpeanu.

Totodată, ministrul Educației a adăugat că pentru liceu numărul tezelor va fi redus de la 4 la 3.