Actualitate

Scandal de proporții cu pistoale la vedere la un botez, în Vernești. Doar mascații au putut calma spiritele

Scandal de proporții, sâmbătă noapte, la un botez la Vernești, izbucnit între câțiva invitați și familia care a organizat evenimentul. Supărat nevoie mare și crezând că astfel poate rezolva lucrurile, un adolescent de 17 ani a scos un pistol tip Airsoft cu care a început să amenințe invitații. A urmat o încăierare în care s-au împărțit pumni și picioare, la fața locului fiind chemați mascații pentru a aplana conflictul și bătaia. Iată ce transmite IPJ Buzău cu privire la scandalul monstru de la Vernești:

”În data de 26 iunie a.c., în jurul orei 22:00, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Buzău a fost sesizat de către un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Vernești, prin apel 112 cu privire la faptul că în cadrul unui botez desfășurat la un imobil de pe raza localității Vernești are loc un conflict între mai multe persoane, iar unul dintre participanți ar fi amenințat persoanele folosind un pistol.

La fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje de polițiști și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale care au acționat cu operativitate, au aplanat conflictul, au identificat și imobilizat persoanele implicate.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că în timp ce se aflau la o petrecere de botez ar fi izbucnit un conflict spontan între doi invitați și membri ai familiei organizatoare, iar unul dintre invitați, un minor în vârstă de 17 ani, din Stâlpu ar fi amenințat celelalte persoane cu un pistol tip Airsoft. Ulterior minorulul ar fi fost agresat de către un tânăr în vârstă de 28 de ani din Vernești. ”, transmite IPJ Buzău.

Față de cei doi s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, loviri sau alte violente și amenințare, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.