Actualitate POLITICĂ

Ziua cea mare pentru organizația municipală a PNL Buzău! Desfășurarea scrutinului, AICI, minut cu minut

UPDATE: Vlad Pufu este viitorul președinte al organizației municipale a PNL Buzău. El l-a învins fără drept de apel pe contracandidatul său, Laurențiu Gabriel Banu. Citește AICI

UPDATE: Liberalii au început votul pentru cel care va conduce filiala municipală în următorii 4 ani:

UPDATE: Cei doi candidați la șefia filialei municipale a PNL Buzău au terminat luările de cuvânt în fața liberalilor, care vor decide cine va conduce în următorii 4 ani organizația.  La final ca și înaintea conferinței de alegeri,  Gabriel Laurențiu Banu a vorbit despre faptul că scrutinul s-ar desfășura încălcând regulamentul partidului, pentru că unora dintre liberali li s-ar fi permis să voteze fără drept. Un discurs contestatar, în care nu au fost puse pe tapet planurile de bătaie pentru relansarea organizației și nici aspecte care să aducă un plus valoare filialei liberale.

Pe de altă parte, discursul senatorului Vlad Pufu a fost țintit pe problemele cu care s-a confruntat până acum partidul, a explicat că adevărații adversari politici sunt cei de la PSD, iar cuvântul cheie al viitorului său mandat de președinte va fi ”asumarea”. De asemenea, Vlad Pufu a mai explicat că PNL își va întoarce fața către investitorii privați. Discursul s-a încheiat în aplauzele sălii:

UPDATE: Președintele interimar al PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, și-a declarat public susținerea pentru senatorul Vlad Pufu, unul dintre cei doi candidați la șefia filialei municipale.  Avrămescu a subliniat într-o declarație de presă, înaintea începerii lucrărilor de alegeri, că importantă în organizație e unitatea, și și-a exprimat speranța că în final PNL va ieși mai întărit din acest scrutin. Liderul liberal a menționat că adevăratul adversar politic este în afara PNL-ului, și anume PSD, și nu în interiorul formațiunii, făcând astfel apel la unitate, doar așa partidul putând ajunge să se lupte parte-n parte cu pesediștii.

”Avem de-a face cu un festival al democrației atât la municipiu cât si la județ, pentru noi e o mare bucurie că e interes din partea activului de partid  și mă bucur că avem sansa să ieșim întăriți din această competiție internă.

Proiectul din care fac parte e proiectul început in octombrie, sunt în echipă cu domnul Pufu și la municipiu și la județ, eu candidez pentru președinte la județ, dumnealui pentru funcția de prim-vicepreședinte. Facem o echipă bună și în Parlament și avem inițiave pe care le-am promovat și vom continua să le promovăm împreună.

E foarte important ca după acest exercițiu să ieșim întăriți și uniți. Scopul e de a crește organizația, pentru a putea ca peste 3 ani să ne putem lupta cu șanse egale cu adevaratul adversar. Adversarul nu e în interiorul partidului, ci de cealaltă parte a baricadei. Orice alte declarații, intenții ori dorința de a candida doar pentru a contesta mi se par că sunt deplasate si nu fac altceva decât să jignească întregul activ de partid, care  a fost implicat in viața organizației”, a spus Avrămescu.

UPDATE: Un îndemn la unitate a lansat, duminică, senatorul Vlad Pufu, candidat la șefia filialei municipale a PNL Buzău, înainte de scrutinul propriuzis. Parlamentarul buzoian și-a exprimat  dorința ca filiala să rămână unită, indiferent de rezultatul votului, pentru ca în final liberalii să poată face PSD-ului o opoziție serioasă, dar și să propună comunității proiecte care să ducă la îmbunătățirea calității vieții buzoienilor:

” Sper un singur lucru, să ieșim mai uniți din aceste alegeri,  să ieșim învingători pentru proiectele propuse în următorii 4 ani. Buzăul are nevoie de o opoziție serioasă, PSD-ul trebuie să aibă un partid care sa facă o opoziție serioasă la Buzau, trebuie să propunem comunitătii proiectele de care are nevoie. Va fi un semnal foarte important pentru sfârșitul ”terorii roșii” pesediste care s-a instalat de 30 de ani la Buzău,  vom face opozitie autentică. Sper să nu ne producem răni atât de adânci încât să  nu poata fi vindecate ulterior, să nu ieșim mutilați după o asemenea rundă de alegeri. Am încredere în colegi, în contracandidatul meu, am încredere că vom demonstra buzoienilor că suntem un partid responsabil, că suntem acea alternativă pe care oamenii o așteaptă de la noi, iar asta putem doar demonstrând lumii responsabilitate, fermitate si disciplină”, a declarat Vlad Pufu, înainte de vot.

UPDATE: Se anunță alegeri tensionate în PNL Buzău, la municipiu, după cum arată primele declarații ale competitorilor. Laurențiu Gabriel Banu spune că pleacă din poziția a doua, având probabil unu la sută șanse de câștig. Însă, dacă totuși va câștiga, anunță că va susține moțiunea lui Florin Câțu, candidat la președinția centrală a partidului. Pe de altă parte, Banu spune că a contestat alegerile de duminică pe motiv că acestea nu s-ar fi organizat conform statutului, dând permisiunea unora dintre liberali să voteze, deși nu ar avea acest drept. Ședința a fost însă declarată statutară, ceea ce înseamnă că totul se desfășoară conform normelor și regulamentului PNL. Iată ce a declarat înaintea scrutinului Laurențiu Gabriel Banu, candidat la șefia PNL la municipiu:

ȘTIRE INIȚIALĂ: E ziua cea mare pentru  organizația municipală a PNL Buzău. Duminică, 27 iunie, au loc alegerile pentru desemnarea echipei care va conduce filiala în următorii ani. Doi liberali sunt înscriși în cursa pentru șefia organizației: senatorul Vlad Pufu, actualmente președinte interimar la Municipiu, și Laurențiu Gabriel Banu, membru al organizației.

Ședința de alegeri a fost deschisă prin intonarea imnului național. Apoi, senatorul Vlad Pufu a declarat ședința statutară.

Autor: Cristina Sterian

Autor: Doru Gheorghiade