Actualitate POLITICĂ

Scandal între foștii parteneri de guvernare și la Buzău! USR, campanie de denigrare a PNL cu afișe de tip Fake News

sursa foto: voceadambovitei.ro

Un adevărat scandal național este, zilele acestea, cap de afiș, între doi foști parteneri de guvernare, respectiv USR și PNL. În mai multe orașe din țară au apărut afișe, lipite în general pe panourile de afișaj electoral, în care imaginea Partidului Național Liberal este denigrată.

Răspândirea mesajelor și afișelor a fost atribuită USR, mai ales că în presa centrală au apărut și mesaje care au fost distribuite în interiorul partidului.

”Scopul campaniei: Promovarea mesajului că PNL crește taxele, pentru a informa comunitățile și a stimula dezbaterea publică. Ne bazăm pe impactul puternic pe care afișele îl vor avea a doua zi asupra oamenilor pe stradă în toate orașele țării. Detalii ale acțiunii * Data și ora: 4 decembrie * Afișele: Vor fi furnizate și distribuite la filiale în cursul zilei de azi. (28.11.2023) * Locurile de afișaj: Alegeți zonele de afișaj urban, unde există deja afișe pentru teatre, spectacole sau zone amenajate. Va rugam sa nu lipiti pe statiile de transport in comun, pe stâlpi sau pe echipamente ale primariilor sau furnizorilor de utilitati. Locurile cele mai potrivite sunt gardurile santierelor sau terenurilor abandonate, acolo unde se lipesc in mod uzual afise pentru spectacole. Este important sa lipiti mai multe afise in acelasi loc, nu doar cate unul.”, se arată într-un mesaj atribuit unui grup intern al USR, despre care scriu mai multe publicații centrale și locale din mai multe județe.

Coincidență (sau nu), în seara zilei de 4 decembrie, adică exact cum scrie în nota internă de la USR,  astfel de afișe au părut și în Buzău. Două persoane au fost prinse de polițiștii locali chiar în timp ce lipeau afișe cu mesaje denigratoare la adresa PNL. Acestea au fost sancționate cu avertisment și obligate de Poliția Locală să dezlipească afișele.

Sorin Trifan de la Poliția Locală Buzău spune că nu există date cu privire la apartenența ori simpatiile politice ale celor doi buzoieni sancționați.

Sorin Trifan, purtător de cuvânt Poliția Locală Buzău

De partea cealaltă, liberalii buzoieni sunt convinși că este mâna USR, mai ales în contextul scandalului existent la nivel național.

Contactat de Șansa News, președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, a avut o reacție dură la adresa foștilor parteneri de guvernare. În plus, acesta a demontat toate afirmațiile de tip fake news care se regăsesc în afișele incriminate.

Gabriel Avrămescu, președinte PNL Buzău

Șansa News a încercat să obțină un punct de vedere și de la reprezentanții USR Buzău, dar aceștia nu au putut fi contactați.