Actualitate SĂNĂTATE

Schimbare de plan! Unde a fost mutat centrul de vaccinare de pe Bulevardul Bălcescu

Noi schimbări la nivelul centrelor de vaccinare din Buzău. Începând de luni, 17 ianuarie, centrul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu a fost mutat într-un nou sediu. Este vorba despre punctul de imunizare care funcționa într-o clădire vis- a- vis de fostul Spital Brătianu. De luni, centrul își primește pacienții într-un nou sediu, la Muzeul Județean, și nu la mall, așa cum se intenționa inițial.

Totodată, punctul de vaccinare de la muzeu a fost mutat, la rândul lui, într-un mall din zona de nord a municipiului, respectiv Galleria Mall.

“S-a făcut această schimbare pentru că centrul care a funcționat pe Bulevardul Bălcescu va avea și un flux pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Acesta va deveni funcțional imediat ce se va da startul campaniei de imunizare în rândul copiilor cu vârsta peste 5 ani”, a declarat medicul Angela Mazdrag, coordonator centru de vaccinare.

La nivelul județului Buzău, numărul persoanelor care au solicitat administrarea serului anti COVID a scăzut în ultimele zile. De pildă, duminică s-au făcut doar 65 de vaccinuri. Iar luni, 110 persoane au călcat pragul centrelor de vaccinare.