Actualitate

Schimbări în echipa de inspectori școlari din Buzău. Cine a plecat, cine a venit

Anul școlar 2022-2023 aduce oameni noi în echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, dar și transferuri ale unor inspectori de la o specialitate la alta. La vârful instituției rămâne aceeași echipă, dar noutăți sunt la unele discipline, unde, din acest an, au apărut nume noi în rândul inspectorilor școlari.

De pildă, inspecțiile la clasă, la orele de limba română, nu vor mai fi făcute de Valentin Biro, care a ales să revină catedră. El a fost înlocuit de Adina Ionescu, care va ocupa funcția de inspector de limba și literatura română. Inspector nou este și la limba engleză unde Dora Dascălu a fost înlocuită, din acest an școlar, de Cristian Marius Dima.

Andreea Elena Petroșel de la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, care predă științe socio-umane, fiind și asistent universitar la Universitatea din București, devine inspector pe management. Ea o înlocuiește pe Adina Ionescu, care a lăsat locul vacant după numirea ca inspector de limba română.

Iar pentru monitorizarea programelor cu acces la educație a fost numită inspector Alina Nan. Atât Andreea Petroșel, cât și Alina Nan au mai fost inspectori școlari.