Actualitate

ȘCOALA ÎNCEPE CU CEI MAI MULȚI PROFESORI NEVACCINAȚI. Câte cadre didactice din Buzău au primit până acum serul anti-COVID

Începe școala pe 8 februarie, însă sunt atât de multe neclarități. Copiii nu vor putea fi testați la coronavirus pentru că e deficit de cadre de medicină școlară. Pe de altă parte, nici profesorii nu au fost vaccinați până acum.

Ponderea celor care au primit vaccinul anti COVID până la acest moment este foarte mică.

De pildă, în județul Buzău, până la acest moment au fost imunizate anti-coronavirus 266 de cadre didactice.  Mai exact, au primit serul 24 de educatoare, 59 de învățători și 183 de dascăli care predau la gimnaziu și la liceu.  Prea puțini în raport cu numărul total al cadrelor didactice din Buzău.

”Din datele publicate pe platformă, au fost vaccinate 266 de cadre didactice, 24 la preșcolari, 59 la primar, 183 la gimnaziu, liceal, post-liceal. Programate pentru vaccin sunt 1724 de cadre”, a declarat pentru șansanews.ro șeful ISJ Buzău, profesorul Ionel Meiroșu.

Până la acest moment, la nivelul județului Buzău s-au programat la vaccinul anti-COVID un număr de 1724 de cadre didactice.  Campania de imunizare anti-COVID se desfășoară însă doar pentru persoanele cu vârste de peste 65 de ani și pentru cei au primit prima doză iar acum trebuie să le fie administrat rapelul. In rest, nimeni nu poate fi vaccinat până ce Ministerul Sănătății nu vine cu noi precizări privind posibilitatea altor categorii ale populației de a se vaccina anti coronavirus.