Actualitate

PESTE 120 DE CLĂDIRI DIN BUZĂU ÎN CARE SUNT UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT NU AU AUTORIZAȚIE ISU

Peste 120 de clădiri din Buzău în care sunt unități de învățământ nu au autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Potrivit celei mai recente analize a Inspectoratului Școlar Județean Buzău, dintr-un total de 867 de clădiri unde funcționează unități de învățământ, 138 au autorizație de securitate la incendiu, peste 500 nu necesită această autorizație, în timp ce 123 nu o dețin.

Oficialii din Inspectoratul Școlar spun că printre clădirile care nu au autorizație de securiate la incendiu, multe sunt în reperații astfel că vor funcționa conform regulilor la finalul lucrărilor.

” Aceste autorizații ISU sunt pe două categorii: autorizarea unității de învățământ și în fiecare unitate de învățământ avem mai multe clădiri care la rândul lor fac obiectul autorizării. Ca și clădiri avem autorizate 138, 506 care nu fac obiectul autorizării, în sensul că au suprafețe mai mici de 150 de mp și 123 neautorizate, dar o parte dintre acestea neautorizate fac obiectul reparațiilor, reabilitărilor, consolidărilor. La finele acestor lucrări se va depune documentația și se vor putea obține autorizațiile ISU “, a precizat inspectorul general al ISJ Buzău, Ionel Meiroșu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit , recent, despre situația celor aproape 26.500 de clădiri din țară  unde se derulează actul didactic.

Astfel, puțin peste 15% au autorizație de securitate la incendiu, aproape 20% dintre aceste clădiri sunt în curs de obținere a acestor autorizații, aproape 50% nu necesită autorizație, în timp ce iar 15% necesită autorizații de securitate la incendiu, însă nu o dețin și nici măcar nu sunt în curs de obținere.