Actualitate

„SCRISORI PENTRU EROII ZILELOR NOASTRE!” Mesaje de mulțumire pentru medici, transmise de elevii Colegiului Eminescu

Gest emoționant al elevilor Colegiului Mihai Eminescu din Buzău. Au așternut pe hârtie gândurile lor și mulțumirile adresate cadrelor medicale din Buzău, care de mai bine de un an duc o luptă continuă cu noul coronavirus.

Văzând efortul pe care îl depun de atâta timp medicii, asistentele, infirmierele și toți angajații din Spitalul Județean, pentru a trata bolnavii infectați cu SARS CoV-2, câteva eleve ale Colegiului Eminescu au decis să le mulțumească într-un mod inedit halatelor albe. Au realizat scrisori adresate întregului personal de la Spitalul Județean, ca semn de preţuire, respect şi motivare pentru a merge mai departe în lupta împotriva COVID-19.

„Am venit în fața dumneavoastră pentru a vă mulțumi pentru scutul pe care l-ați făcut în jurul oamenilor din Buzău pentru a preveni infectarea cu nemilosul virus. Vă mulțumim tuturor, de la dl. manager, la domnii doctori, doamnele asistente, infirmiere pentru răbdarea, devotamentul și responsabilitatea cu care ne-ați păzit de nemilosul virus. Vă dorim să aveți sănătate,  să aveți împlinirea muncii pe care o realizați zi de zi.”, a declarat directorul Colegiului Eminescu, Rădița Palela.

Alături de profesori, elevele de la Eminescu au mers în fața medicilor din cel mai mare spital din județul Buzău pentru a le înmâna scrisorile și pentru a le mulțumi personal pentru întregul efort pe care l-au depus în ultimul an pentru a-i trata pe pacienții COVID-19.

“Mai mult decât oricând, în acest an pandemic ați uitat de prorpiile nevoi și nu doar că ați luptat pentru noi, ci ați luptat alături de noi. Sunteți asemenea unor super eroi, doar că în afară de mantie aveți halat alb. Ne pare rău că nu putem face mai mult, la vârsta noastră, pentru a vă mulțumi, dar vă asigurăm că vă avem în gândurile și în rugăciunile noastre.”

“Un gând frumos este asemenea unei biserici în care omul își odihnește sufletul. Asta am vrut să facem astăzi, să fim ziditori de biserici sufletești pentru eroii noștri. Acest mesaj este pentru întregul personal al Spitalului Județean, de la medici până la portari, pentru toți cei care s-au jertfit pentru noi, pentru toți cei care au ajuns să aibă răni pe trup din vina echipamentelor.“, a declarat Ioana Vânătoru, elevă a Colegiului Eminescu.

Scrisorile au stârnit emoție în rândul cadrelor medicale, care au apreciat din plin gestul.

„Aceste aprecieri venite din sufletul pur al copiilor ajung exact la sufletul nostru și acest gen de aprecieri sunt de fapt motorul și sursa de energie care ne țin în activitate, ne ajută să mergem mai departe și să ne îndeplinim menirea pe care o avem.”, a declarat dr. Victor Ioniţă, medic şef secţie A.T.I.

La rândul său, medicul șef al secţiei Boli Infecţioase, dr. Bogdan Micu, le-a mulțumit liceenilor. Totodată, medicul și-a exprimat speranța că în perioada următoare, după mai bine de un an de pandemie, medicii vor avea în sfârșit un moment de respiro, dar doar cu condiția ca tot mai multe persoane să se vaccineze.

În fiecare secție a Spitalului Județean Buzău va ajunge câte un tablou cu scrisoarea întocmită de elevele de la Colegiul Eminescu pentru cadrele medicale.