Actualitate

Se câștigă bani frumoși! Circa 100 de job-uri temporare, vacante în Buzău

Sursa foto alba24.ro

În curând, va începe o nouă etapă a recensământului populației și locuințelor. Este vorba despre recenzarea prin interviu față în față. Adică, etapa în care recenzorii vor bate din ușă în ușă pentru a sta de vorbă cu buzoienii și pentru a colecta date despre numărul persoanelor care locuiesc la fiecare adresă și despre locuința respective. Pentru colectarea acestor date, la Buzău este nevoie de aproape 100 de recenzori. Începând de astăzi, 12 aprilie, Primăria Buzău primește cereri din partea celor care vor să fie implicați în această activitate.

“În perioada 12.04.2022 – 21.04.2022 Primăria Municipiului Buzău primește solicitari pentru recrutarea celor 99 de recenzori ce vor colecta datele pentru desfășurarea Recensământului Populației și Locuințelor în municipiul Buzău. Recenzorii își vor desfășura activitatea prin încheierea de contracte de prestări servicii pentru colectarea datelor Recensământului populației și locuințelor. Recenzare se va realiza prin interviu față în față, la domiciliul cetățenilor, pe raza municipiului Buzău, în perioada 16.05 – 17.07.2022”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Buzău.

Viitorii recenzori trebuie să îndeplinească anumite condiții privind vârsta și studiile. De asemenea, una dintre condiții eliminatorii este aceea ca persoana respectivă să se fi auto-recenzat.

CONDIȚII privind CONTRACTAREA SERVICIILOR:

  • Vârsta minimă de 18 ani împliniți la data selecției – condiție eliminatorie;
  • Minim studii medii absolvite (diplomă absolvent liceu) – condiție eliminatorie;
  • Să nu aibă cazier judiciar – condiție eliminatorie;
  • Sa depuna dovada autorecenzării– condiție eliminatorie;
  • Să dețină cunoștințe de utilizare a unei tablete;
  • Abilitatea de a comunica într-o manieră civilizată; capacitatea de a stabili contacte inter-personale, de a fi cordial, plăcut, metodic şi riguros;
  • Să dispună de un telefon mobil pe care să-l utilizeze pentru comunicare;
  • Rezistenţă la stres şi lucru sub presiune;
  • În zonele/comunitățile cu populaţie de altă etnie decât cea română, cunoaşterea şi a limbii acelei etnii şi a specificului etniei respective reprezintă un avantaj în desfăşurarea muncii sale pe teren;
  • Expertiza în domeniul statisticii, al administrației publice, experiența de operator statistic statistic sau ca personal RGA (recensământul general agricol), reprezintă un avantaj.

Recenzorii vor trebui să meargă pe teren în fiecare zi, inclusiv în week-end.

CONDIȚII SPECIFICE

-Muncă pe teren;

-Disponibilitate de a lucra în program prelungit, în medie 8 ore pe zi (până la sfârşitul zilei);

-Disponibilitate de a lucra în weekend (sâmbătă şi /sau duminică).

Persoanele înscrise vor participa la o instruirea organizată de UJIR (Unitatea judeteana de implementare a recensamântului) la o data comunicată ulterior.

În cadrul recensământului, recenzorii sunt plătiți în funcție de numărul de chestionare completate, respectiv 7 lei pentru «Secțiunea pentru recenzarea persoanei» și 3,5 lei pentru «Secțiunea pentru recenzarea locuinței», inclusiv «Secțiunea pentru recenzarea spațiului colectiv de locuit».