Actualitate

Se caută medici și pe Facebook. Spitalele se întrec în oferte de angajare, prezentate cât mai atractiv și distribuite în mediul online

Anunțurile clasice de angajare, înlocuite cu afișe colorate, încărcate de detalii atractive, distribuite pe paginile de socializare. Este metodă pe care spitalele din Buzău au început să o folosească din ce în ce mai des în încercarea disperată de a atrage medici. Este nevoie mare de specialiști atât în unitatea spitalicească de la Buzău cât și în spitalul municipal de la Râmnicu Sărat. Ambele unități medicale au organizat, în repetate rânduri, concursuri pentru ocuparea posturilor vacante, însă, din păcate, în multe dintre situații apelurile de angajare nu au atras nici măcar un candidat.

Cu alte cuvinte, situația este gravă, unele secții fiind în pericol de a fi închise, iar altele au deja activitatea limitată tocmai din lipsa de specialiști. Un exemplu este la Râmnicu Sărat unde nu există niciun radiolog deși în organigramă sunt prevăzute patru posturi. Spitalul are în permanență anunț de angajare, iar recent , reprezentanții unității medicale au decis să lanseze un apel de angajare și în mediul online. Aceștia au realizat un afiș colorat care conține cât mai multe detalii privind bonusurile oferite și chiar precizări exacte cu privire la sumele ce ar putea fi încasate de viitorul angajat. Alex Boteanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Râmnicu Sărat, a explicat că este pentru prima dată când spitalul apelează și la comunicarea online pentru atragerea medicilor și este de părere că așa anunțul ar putea ajunge la un număr mai mare de potențiali candidați.

Alex Boteanu

Aceeași metodă de popularizare a ofertelor de angajare este folosită și de Spitalul Județean Buzău. Pe pagina de socializare a unității medicale a fost postat un afiș în care sunt trecute toate secțiile în care ar fi nevoie de medici.

”La Spitalul Județean de Urgență Buzău, principalul mijloc de comunicare cu cetățenii este site-ul spitalului, www.spitalulbuzau.ro. De asemenea, suntem activi în mediul online cu pagina de Facebook a spitalului, unde sunt postate anunțuri de angajare și informații utile pentru pacienți. Totodată, s-a păstrat și metoda clasică de afișare la sediul unității a tuturor anunțurilor. Anunțurile de angajare sunt publicate și în ziare tipărite, conform legislației specifice, H.G.286/ 2011”, a spus Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

Pe de altă parte, reprezentanții spitalelor recunosc că mediul online îi ajută și în ceea ce privește comunicarea cu pacienții.

Pagini de socializare are și Spitalul de Boli Cronice Smeeni, iar cei interesați pot afla, în timp util, informații de interes.