Actualitate

Se caută salvatori! Sute de locuri disponibile pentru viitorii pompieri

Sute de tineri care vor să dea o mână de ajutor semenilor aflați în situații critice, să se lupte cu flăcările pentru a salva vieți sau bunurile oamenilor, au acum ocazia să facă un prim pas pentru a deveni un salvator. Au început înscrierile la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

Anul acesta, tinerii care vor să îmbrace uniforma de pompier au la dispoziție 300 de locuri. Ei se pot înscrie la școala de subofițeri până în data de 5 mai, exclusiv online.

“Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune cererea de înscriere, în perioada 20 aprilie – 05 mai (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică), exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității: resurseumanebz@yahoo.com”, anunță ISU Buzău.

În prima parte a lunii mai vor avea loc testările psihologice. Candidații care vor trece cu brio de acaestă probă vor putea depune celelalte documente necesare astfel încât să poată să susțină mai departe probele pentru ocuparea locurilor libere de la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

𝗖𝗮𝗹𝗲𝗻𝗱𝗮𝗿 𝗮𝗱𝗺𝗶𝘁𝗲𝗿𝗲:

  • 20 aprilie – 05 mai – depunerea cererilor de înscriere (online);
  • 15 mai – data până la care va avea loc evaluarea psihologică;
  • 15 mai – termenul pentru depunerea documente în vederea constituirii dosarului de recrutare;
  • 19 – 24 mai – evaluarea performanțelor fizice;
  • 27 mai – susținerea probei de evaluarea a cunoștințelor;
  • 31 mai – 29 iunie – examinare medicală

Tinerii buzoieni mai au la dispoziție 200 de locuri în cadrul academiilor sau școlilor militare ale Ministerului Apărării Naționale și Serviciului Român de Informații care pregătesc personal pentru Ministerul Afacerilor Interne, mai anunță reprezentanții ISU Buzău.