Actualitate

Se decid intervențiile de urgență pe DN 10 la Siriu. Ce măsuri se prefigurează

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău decide astăzi intervențiile de urgență care vor avea loc la Siriu, pe Drumul Național 10, pentru îndepărtarea riscului prăbușirii unor stânci de pe versanți pe carosabil. CJSU este convocat în ședință la ora 11.00. Subiectul va fi deschis cu un raport pe care specialiștii l-au întocmit la finalul unei vizite de evaluare care a avut loc marți. Potrivit constatărilor, este nevoie urgentă de o intervenție pentru îndepărtarea unor bucăți mari de stâncă, în pericol de a se prăbuși.

”Pe acest versant sunt cel puțin trei blocuri de piatră, de dimensiuni medii, mai mari de 1 mc. De la distanță par oricând în pericol de a se desprinde, fisurile din jurul lor sunt evidente. Vom cere imperative CNAIR să intervină pentru rănguire, adică alpiniști profesioniști vor urca pe versant și dau drumul acelor bolovani, într-o formă controlată.” a declarat, la Focus TV, prefectul Daniel Țiclea.

Pe de altă parte, lucrările pentru protejarea șoselei vor începe spre toamna acestui an. Riscurile de desprindere a bolovanilor uriași de pe versanți există însă pe un tronson de circa 20 de kilometri:

”Părerea mea că pietre pe cei 20 de kilometri unde drumul a fost amenajat prin detonări, vor fi mereu. În acea zonă DRDP București a făcut o expertiză tehnică și a dat ordinul de începere pentru proiectare și execuție . Avem 130 de zile de proiectare, deci mă aștept ca pe la 1 septembrie să avem oamenii pe teren, în acea zonă, pentru a monta plase.” a mai spus prefectul județului Buzău.