Actualitate

SE ÎNMULȚESC INFECTĂRILE, CREȘTE ȘI NUMĂRUL CELOR TRIMIȘI ÎN IZOLARE ȘI CARANTINĂ! Curg și amenzile

Sute de buzoieni au ajuns în ultimele zile în izolare sau în carantină după ce, fie au intrat în contact cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2, fie s-au întors dintr-o țară considerată zonă roșie COVID-19. Concret este vorba despre 322 de persoane intrate în izolare și în carantină în doar 10 zile, iar numărul total a ajuns la 650 de persoane.  

”Pe 11 octombrie, erau în carantină 451 de persoane și 200 în izolare la domiciliu,” se arată în raportul trimis de Prefectura Buzău.

Din păcate, în fiecare zi sunt tot mai multe persoane care nu respectă regulile impuse de pandemie și starea de alertă în care se află România. Așa se face că doar în cursul zilei de duminică, oamenii legii au aplicat 110 sancțiuni contravenționale. Este vorba despre amenzi aplicate pentru nerespectarea măștilor de protecția  și a distanțării sociale. Pe de altă parte doi comercianți care își vindeau mărfurile la Târgul de la Pietroasele au fost sancționați cu câte 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor impuse în astfel de situații. Amenzile aplicate duminică au fost în cuantum total de aproape 15.000 de lei.

”Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) derulează acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Scopul acțiunilor derulate în această perioadă este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării în continuare a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală”, se arată în raportul trimis de Prefectura Buzău.