Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

(UPDATE) CURG CONFIRMĂRILE DIN RÂNDUL ELEVILOR! Încă o școală din municipiul Buzău trece în scenariul roșu

UPDATE: Noi confirmări și la Școala Generală George Emil Palade. Autoritățile au impus deja restricții.

”Suspendarea cursurilor ,,față în față” la clasa 0 D (pregătitoare) și clasa a III-a C de la Școala Gimnazială ”George Emil Palade” din municipiul Buzău, până la data de 24.10.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online)”, s-a decis în cadrul CJSU Buzău.

Ca urmare a ratei de incidență cumulate la 14 zile pentru fiecare localitate din județul Buzău, calculată de către DSP…

Publicată de Institutia Prefectului Judetul Buzau pe Luni, 12 octombrie 2020

ȘTIREA INIȚIALĂ: Ziua și confirmarea din mediul școlar. Weekendul a adus 51 de noi diagnosticări COVID-19 în județ, și, din păcate, printre persoanele infectate sunt și elevi, cadre didactice dar și personal angajat în unitățile de învățământ.

O confirmare care trimite sute de elevi în scenariul roșu a venit duminică de la Școala generală nr .1 „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”. Este vorba despre încă o elevă de la clasa zero și fiind al treilea caz COVID-19 din școală, Direcția de Sănătate Publică a declarat unitatea focar, motiv pentru care întregul colectiv va rămâne acasă timp de 14 zile, iar orele se vor desfășura în mediul online.

Virusul trimite acasă și o grupă de grădiniță din mediul rural. Este vorba despre o grădiniță din Năieni. Educatoarea prichindeilor este contact al soțului confirmat, motiv pentru care trebuie să rămână în domiciliu 14 zile, iar orele de la grădiniță vor fi desfășurate prin intermediul dispozitivelor.

O situație delicată a fost înregistrată și la Liceul de Meserii și Servicii din municipiul Buzău unde secretara a fost diagnosticată. Aici ancheta epidemiologică, aflată în curs , va decide care sunt măsurile ce trebuie impuse ca urmare a faptului că mai multe cadre didactice au intrat în contact cu secretara unității de învățământ.

Sâmbătă Buzăul a înregistrat 33 de confirmări COVID 19, la persoane cu vârste cuprinse între 8 luni și 73 de ani, în timp ce ziua de duminică a adus alte 18 noi cazuri la persoane cu vârste cuprinse între 6 și 81 de ani.

Buzăul a ajuns să numere 3047 de cazuri COVID-19 de la debutul pandemiei, 2603 dintre ele fiind deja vindecate.