Actualitate

Se întâmplă acum! Sute de buzoieni s-au strâns sa vadă retragerea cu torțe

Spectacol de lumini și muzică militară oferit, în această seară, de militarii Diviziei 2 Infanterie Getica. Aproximativ 70 de militari din garnizoana Buzău s-au adunat pe Platoul Dacia de unde au plecat în marș spre sediul Diviziei 2 Infanterie Getica.

Ceremonia militară de retragere cu torțe a început la ora 19.00 în aplauzele sutelor de buzoieni care au venit în centrul municipiului pentru a participa la momentul care încheie seria evenimentelor organizate cu prilejul Zilei Armatei.

Pe acordurile fanfarei militare, militarii au pornit pe Aleea Trandafirilor, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Bulevardul Averescu, Calea Eroilor, cu destinație sediul Diviziei 2. Pe tot traseul, militarii au cântat cântece militare cunoscute, printre care și „Treceți batalioane române Carpații”

În semn de recunoștință pentru Armata Română, sute de buzoieni au însoțit batalionul de militari pe tot traseul. Alții i-au așteptat în apropierea locuințelor. Oamenii au făcut fotografii sau chiar transmisiuni live pe paginile de socializare

Tineri, bătrâni, mămici cu copiii de mână sau bunici cu nepoți, cu toții au vrut să le fie alături, de ziua lor, celor în care au încredere că-i vor apăra, cu prețul vieții.

Ziua Armatei României se sărbătorește, în fiecare an, pe 25 octombrie și marchează ziua în care, în 1944 militari români au eliberat de sub dominație străină Transilvania, la Bătălia de la Carei.