Actualitate

Sportiv la muncă, lipsit de fair-play pe șosea. Ce a făcut un baschetbalist de a rămas fără permis

Respectarea limitei de viteză pe drumurile publice este obligatorie pentru fiecare șofer! Este mesajul pe care polițiștii buzoieni i l-au transmis unui sportiv american, legitimat la  CSM Focșani, prins circulând cu viteză mult prea mare pe DN2E85. Sportivul a rămas fără permis și s-a ales și cu amendă.

Potrivit unor surse, baschetbalistul american Sherwood Brown, în vârstă de 32 de ani, a fost tras pe dreapta de polițiștii din Buzău ieri, pe DN2E85, la Racovițeni. A fost oprit din drumul său către Focșani din cauza vitezei mult prea mari cu care rula pe acel tronson de drum. Tânărul conducea cu 165 km/h în momentul în care a ajuns la Racovițeni, pe un tronson unde limita este de 100km/h. Sportivul american ar fi declarat că nu și-a dat seama cât de mult a apăsat pedala de accelerație. Indiferent de explicație, greșeala a fost comisă, așa că baschetbalistul de la CSM Focșani a rămas fără permis și va trebui să plătească și amendă.

În total, ieri, poliţiştii rutieri au aplicat 151 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 45 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

“Aparatele radar au înregistrat 23 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 9 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90. Cu cea mai mare viteză– 165 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui cetățean străin de 32 de ani, ce rula pe DN2E85, în afara localității Racovițeni”, se menționează într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.