Actualitate

Se reia programul Casa Verde Fotovoltaice. Când ar putea fi instalate primele panouri

Programul Casa Verde Fotovoltaice, suspendat în luna septembrie din cauza unei contestații în instanță, va fi reluat. Procesul care a blocat acest program a fost închis la Curtea Supremă de Justiție, iar în câteva zile va fi reluat, după cum a anunțat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

”Veste bună pentru cei 90.000 de beneficiari ai Casa Verde Fotovoltaice: ÎCCJ a închis procesul, iar programul va fi reluat zilele următoare.  După cum știți, pentru a debloca programul, am lansat o nouă sesiune de validare a instalatorilor, care a permis atât firmei care a deschis procesul, cât și altor potențiali instalatori, să se înscrie din nou în program. Această decizie a dus la deblocare. AFM se află în ultimele faze de evaluare a celor 93 de noi instalatori care au depus dosarele”, a anunțat ministrul liberal.

Potrivit lui Fechet,  totul ar trebui să se deruleze foarte repede, astfel încât primele panouri fotovoltaice achiziționate prin intermediul acestui program să poată fi instalate până pe 31 decembrie.

”Îmi doresc să văd primele panouri instalate până la sfârșitul anului. Astfel, prin instalarea celor 90.000 de sisteme din ediția curentă, plus cel puțin încă pe atât din ediția de anul viitor, 2024 are toate șansele să devină anul unei adevărate revoluții a energiei verzi pentru casele românilor”, a mai spus ministrul Mediului.