Actualitate SĂNĂTATE

Secția de Boli Infecțioase, extinsă cu 10 locuri. Paturile dispun de concentratoare de oxigen. Câți bolnavi cu COVID mai sunt în secțiile Spitalului Județean

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, locul unde  zilnic, de la începutul pandemiei,  medicii și asistentele luptă pentru a salva vieți, a fost extinsă cu încă 10 paturi.

Practic, este vorba despre secția de Dermato-Venerice, acolo unde, conducerea spitalului a decis să fie duși bolnavii cu forme moderate de COVID, pentru că pur și simplu nu mai sunt alte locuri. Cele 10 paturi dispun de concentratoare, astfel că pacienții pot beneficia de oxigen, dacă starea lor de sănătate o impune. Pacienții sunt tratați de cei trei medici de la Infecțioase: dr.Bogdan Micu, dr.Cristiana Răduță și dr. Liviu Pavel, care fac, practic, naveta între secția propriu zisă de Boli Infecțioase și compartimentul în care au fost amenajate cele 10 paturi, la Dermato-Venerice, în aceeași curte de pe str.Gîrlași, dar într-un alt local.

„Având în vedere numărul mare al pacienților confirmați cu Covid 19, pentru a veni în sprijinul acestora, conducerea spitalului a decis ca secția de dermato-venerologie să devină secție pentru îngrijirea pacienților confirmați cu Covid-19. Cele 10 paturi din secție sunt dotate cu concentratoare de oxigen, iar bolnavii se află în îngrijirea medicilor din Secția Boli Infecțioase. Vorbim de pacienți confirmați pozitiv cu forme medii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bunilă.

Conform aceleiași surse, sunt internați miercuri la secția Boli Infecțioase 38 de pacienți, la secția PNF sunt 59, la secția A.T.I. sunt 17 pacienți, adică toate locurile sunt ocupate cu bolnavi cu forme severe de Covid, în secția tampon izolator etaj 1 sunt  9 pacienți suspecți, în izolator etaj 2 sunt 5 pacienți iar în compartimentul  Covid de la etajul 4 sunt 71 de pacienți.

În jurul orei 11.00, conform reprezentantului Spitalului Județean, erau în UPU 47 de pacienți pozitivi, însă odată cu trecerea orelor, numărul prezentărilor a crescut și mai mult.