Actualitate SĂNĂTATE

SECȚIA ORL A SPITALULUI JUDEȚEAN, ÎN MÂNA UNUI SINGUR MEDIC. Trei sunt infectați cu coronavirus

Secția ORL a Spitalului Județean Buzău, aproape paralizată. Din patru medici care lucrau în această secție înainte de pandemie, trei sunt infectați cu noul coronavirus.

Doi dintre ei au fost confirmați săptămânile trecute, fiind vorba despre un medic de 42 de ani și despre o doctoriță de 31 de ani, iar cel de-al treilea a primit diagnosticul luni la Spitalul Victor Babeș din Capitală, unde a mers pentru că se simțea rău.

Cadrul medical, o femeie de 54 de ani, care a primit diagnosticul de COVID-19 la unitatea medicală din București  avea două teste negative efectuate la Buzău, în decurs de o lună iar în București a mers pentru că se simțea rău, acuzând alte probleme de sănătate. A fost testată conform protocolului, dar și pentru că între timp soțul său, medic la Obstetrică Ginecologie în Spitalul Municipal din Rm.Sărat, a fost confirmat cu COVID-19.

Testul s-a pozitivat și în cazul medicului ORL, astfel că la acest moment, trei medici din această secție a Spitalului Județean Buzău sunt infectați. De menționat că în ultima vreme, acest cadru medical s-a aflat în concediu, la domiciliu.

În condițiile în care trei cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, un singur specialist a rămas activ, oferind consultații pe secția ORL a celui mai mare spital din județul Buzău.