Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE

CORONAVIRUSUL REVINE ÎN SECȚIA DE MEDICINĂ INTERNĂ A SPITALULUI JUDEȚEAN. O infirmieră, diagnosticată COVID-19. Ce se întâmplă cu bolnavii

 După mai puțin de 10 zile de la primul caz confirmat aici, coronavirusul revine în secția de Medicină Internă din Spitalul Județean Buzău. O infirmieră de 55 de ani a fost depistată acum cu noul coronavirus. Ea a fost testată și la jumătatea lunii, atunci când au apărut mai multe îmbolnăviri, testul a ieșit negativ, însă acum începuse să manifeste semne de COVID-19, astfel că s-ai dispus retestarea, ceea ce a dus la confirmarea bolii COVID-19.

”Ea a fost testată inițial, rezultatul a fost negativ, dar apoi a devenit ușor simptomatică, am  reluat testarea și a devenit pozitivă, astfel că s-a impus internarea ei. Am revenit cu anchetele la nivelul secției de  Boli Interne unde personalul a fost reinvestigat și pacienții retestați. În parte, sunt aceiași pacienți pe care i-am întâlnit la testarea precedentă. Deși noi am recomandat externarea celor cu o stare bună, medicii nu au considerat necesar sau poate starea lor nu a permis externarea, așa că îi retestăm și pe ei”, a declarat dr.Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Urmare a confirmării unui nou caz în rândul personalului medical de pe secția de Medicină Internă, epidemiologii au decis ca pacienții să fie mutați pe o altă secție, astfel încât să se poată realiza o dezinfecție riguroasă.

Secția e un pic blocată , vrem să relocăm pacienții pe teritoriul secției de Nutriție, care e la același nivel, unde sunt puțini pacienți, ca să putem acționa cu dezinfecție terminală, pe toată secția odată, nu pe etape”, a mai declarat dr. epidemiolog Carmen Scântei.

Până acum de pe secția unde a fost confirmat cazul de coronavirus, au fost testate 40 de persoane: 24 de pacienți și 16 personal medical, rezultatele fiind așteptate zilele viitoare.

Este pentru a doua când noul coronavirus este depistat în această secție a Spitalului Județean Buzău. Prima dată, pe 17 mai, au ieșit pozitivi 4 pacienți dar și mai multe cadre medicale.

Județul Buzău numără în acest moment 164 de bolnavi de COVID-19.