Actualitate

E INCREDIBIL! La Zeletin, membrii secției de votare s-au uitat pe pereți ore-n șir. Când s-a înregistrat primul vot

La o secție de votare din județul Buzău, primul alegător care și-a exprimat dreptul constituțional a ajuns după ora 11:00. Timp de mai bine de 4 ore, membrii biroului secției de votare de la Școala Primară Zeletin, comuna Cătina, au așteptat în zadar votanții. Abia după ora 11:00 primul alegător a trecut pragul secției de votare.

La secția amenajată la Școala Primară nr. 2 Zeletin sunt înscriși pe listele permanente 158 de alegători.  În primele 4 ore de la startul procesului electoral, prezența la urne a fost 0. Abia după ora 11:00 au început să sosească primii alegători. 6 persoane cu drept de vot și-au exprimat dreptul constituțional până la prânz, dintre care 5 pe liste suplimentare. Tot 6 persoane, din cele aproape 400 înscrise pe listele permanente, au pus ștampila pe buletinul de vot și la o secție din Ploștina.

În schimb, alte secții din județ au prezență record. Cei mai mulți buzoieni care au votat până la ora 12:00 au fost în mediul rural, la secția amenajată la Trestieni, 44,73%.

În municipiul Buzău, cea mai bună prezență este la Colegiul Tehnic. Până la prânz au votat 134 de buzoieni, prezența fiind de 16,04 la sută. Prezență bună și la secția 1 de la Școala Ep. Dionisie Romano, 15,79%.