Actualitate

Șef de promoție, după 8 ani de Hasdeu! Ziua absolvirii, trăită de un licean de elită

La 10 ani a pășit timid pentru prima dată la Colegiul Bogdan Petriceicu Hasdeu. Astăzi, după 8 ani, când o importantă etapă a vieții sale a luat sfârșit, s-a rupt cu greu de tot ceea ce reprezintă ”spiritul hasdeian”. Ștefan Andrei Mărunțiș este șeful promoției 2017-2021 a Colegiului Hasdeu. 9.98 este rezultatul a opt ani de muncă, rezultatul despre care, a spus astăzi Andrei, a fost obținut cu mult efort și cu o colaborare foarte bună între el și colegii săi, părinți și profesori.

Ziua emoțiilor trăite la intensitate maximă. Ziua în care cuvintele abia au putut fi rostite. Ziua în care o perioadă frumoasă s-a încheiat și o altă extrem de importantă este pe cale să înceapă. Ziua absolvirii reprezintă un moment important pentru fiecare licean, dar este trăită diferit de fiecare dintre ei în parte. Pentru Ștefan Andrei Mărunțiș a fost ziua în care sentimentele l-au doborât. A râs, a plâns și și-a îmbrățișat cu dor colegii și profesorii.

”În patru ani de liceu nu cred că am plâns din cauza emoțiilor legate de școală, dar astăzi am reușit, iar asta arată câte emoții am trăit astăzi. Nu o să mai văd colegii, profesorii…și liceul, în sine înseamnă ceva pentru mine, și e firesc”, a spus Andrei.

Să ajungă astăzi pe scenă, în calitate de șef de promoție, nu a fost ușor. O recunoaște chiar hasdeianul care mărturisește că au fost momente în care doar a învățat, dar, în timp, a înțeles că prieteniile pe care le poate lega în perioada liceului sunt la fel de importante așa că a încercat să găsească un echilibru între cele două componente: studiu și viață socială.

”Este categoric munca a opt ani. Am muncit foarte mult să obțin acest rezultat, am trecut prin mai multe etape. Inițial am dedicat o parte mare din timp învățării, cunoașterii academice, însă, ulterior, ajutat de colegi, am descoperit și importanța prieteniilor și am ajuns unde sunt astăzil. Singur nu aș fi putut să fac nimic. A fost o colaborare între mine , colegi, părinții mei și domnii profesori”, a mărturisit Andrei Mărunțișu.

După o zi atât de emoționantă, pentru Andrei urmează o perioadă destul de grea. Își dorește să fie admis la Universitatea Politehnică, la Facultatea de Automatică așa că, după petrecerea de absolvire, urmează zile de studiu, bacalaureatul și admiterea la facultate. Abia atunci va putea respira ușurat, iar, dacă viața îi va oferi ocazia, după anii de studenție ar vrea să revină acasă.

” O să merg la Universitatea Politehnică, la Facultatea de Automatică. Eu mi-aș dori să mă întorc acasă, însă nu pot să știu ce-mi pregătește viața, așa că pot doar să sper”, a spus Andrei.

Hasdeul a dat astăzi o nouă generație de tineri de excepție. Fie că au plecat acasă cu diplome de merit, cu premii oferite de domnii diriginți, absolvenții de astăzi vor duce mai departe spiritul hasdeian dobândit în anii liceului.

”Anul acesta clasamentul este foarte strâns. În sport se spune fotofiniș. Cred că cei mai mulți dintre cei care au reprezentat vârful de lance al promoțiilor lor nu și-au propus neapărat acest lucru.

Au ajuns acolo pentru că au înțeles cât de important este să vrei să știi mai mult, să știi să respiri chiar și sub mască, să știi să mergi pe drumul pe care l-ai ales, oricât de greu ar fi, să știi să gândești cu mintea ta chiar și atunci când alții îți spun ce să gândești și ce să fii, să strângi din dinți și să urci atunci când ceilalți aleg să coboare.

De aceea se cuvine să-i prețuim, să le oferim încrederea că vor reprezenta cu cinste și demnitate numele școlii și de astăzi înainte”, a spus prof. Virginia Mîndruță-Tănăsescu.