Actualitate

ȘEF NOU LA INSPECTORATUL ȘCOLAR. Florina Stoian a fost schimbată. Cu cine!

Florina Stoian

Inspectoratul Școlar Buzău are șef nou. Florina Stoian a fost înlocuită din funcție cu Ionel Meiroșu, care a mai deținut acest post și în trecut.

Ordinul de încetare a mandatului Florinei Stoian a fost trimis miercuri în teritoriu de ministerul de resort, iar vineri, a fost numit pe postul de general al IȘJ Buzău, profesorul râmnicean Ionel Meiroșu. Schimbarea de cadre vine după ce mandatul lui Stoian, de patru ani în fruntea IȘJ Buzău, a expirat, ministrul Educației luând decizia de a nu i-l mai prelungi.

Florina Stoian a promovat concursul pentru șefia IȘJ Buzău în mai 2016. Un an mai târziu, a fost înlocuită din funcție. în urma unui ordin controversat dat de fostul ministru al Educației, Liviu Pop, prin care 13 inspectori școlari generali au fost demiși. Ulterior, Florina Stoian a fost repusă în funcție, după un proces în instanță. Acum, mandatul i-a expirat iar în locul său a fost numit un liberal.

Profesorul Ionel Meiroșu nu este străin de ce înseamnă activitatea de la vârful învățământului buzoian. El s-a mai aflat și în trecut în echipa de conducere de la nivelul IȘJ Buzău.