Actualitate

Șef nou la OPC Buzău. În trecut, a ocupat mai multe posturi, atât în Ministerul Economiei și în cel al Agriculturii

Schimbare la vârful unei importante instituții cu rol de control din județul Buzău. Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorului, o instituție caracterizată anul trecut de președintele ANPC, Horia Constantinescu, ca fiind ”comisariatul cu cele mai slabe rezultate din 2022” (Declarația aici), are un nou șef. Este vorba despre Eduard Valentin Coman, un buzoian care în trecut a ocupat mai multe funcții, atât în instituții importante din Buzău, cât și din București.

Numirea noului comisar șef a fost făcută pe 4 martie, iar în această perioadă procedura este în curs de finalizare, informația fiind confirmată de Horia Constantinescu, președintele ANPC.

”Într-adevăr voi face această înlocuire pentru a schimba puțin abordare celor de acolo și a împrospătă colectivul. Dânsul lucra în București. Cel mai important este să aibă experiență în a conduce o instituție. Este nevoie de un suflu proaspăt”, a spus Horia Constantinescu.

Horia Constantinescu, președinte ANPC

Pe de altă parte, întrebat și despre lipsa inspectorilor de teren din cadrul OPC Buzău, președintele ANPC a subliniat că este o problemă înregistrată la nivelul întregii țări, dar se încearcă mărirea colectivului.

”La acest moment comisariatul Buzău nu este printre cele mai performante și este nevoie de o schimbare”, a adăugat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Horia Constantinescu

Eduard Valentin Coman, noul comisar șef, a ocupat mai multe funcții importante. Potrivit unor surse sansanews.ro, este titular pe postul de șef serviciu economic la APIA Buzău, unde a venit în 2017, când a plecat din Instituția Prefectului Buzău. De asemenea, în ultimii ani a fost detașat de la APIA Buzău la Ministerul Agriculturii, în perioada 2018-2019 și Ministerul Economiei, din aprilie 2023.

La OPC Buzău, Eduard Valentin Coman o înlocuiește pe Cornelia Galer, cea care a ocupat funcția de comisar șef prin delegație începând cu aprilie 2023, după demisia celui mai longeviv șef de instituție din Buzău, Nicușor Dinulescu.