Actualitate POLITICĂ

ȘEFUL CONSILIULUI JUDEȚEAN, PETRE EMANOIL NEAGU, SE PLÂNGE CĂ NU ARE CU CINE COLABORA ÎN LIPSA UNUI PREFECT. Când va avea Buzăul șef la Casa Albă cu puteri depline

UPDATE: Guvernul nu a numit nici în ședința de joi un prefect de Buzău.

ȘTIRE INITIALĂ: După săptămâni lungi de așteptare, în ședința de Guvern, programată joi de la ora 17.00, ar putea fi numit un șef nou la Prefectura Buzău.

Toate informațiile conduc către ideea  că omul de afaceri Silviu Iordache este cel pe care Guvernul Câțu îl va numit prefect de Buzău. De altfel, contactat ziua trecută de reporterii șansanews.ro, liderul interimar al PLUS Buzău, Răzvan Moraru, a  declarat că Iordache este, în continuare,  omul propus de organizație pentru a prelua șefia Prefecturii.

Potrivit unor surse politice, Silviu Iordache ar fi agreat de toate partidele coaliţiei de guvernare cu reprezentare la Buzău dar şi de conducerile centrale ale acestora, urmând ca joi omul de afaceri buzoian să primească Hotărârea de Guvern care, prin publicarea în Monitorul Oficial, îl va fixa pe postul de la vârful Prefecturii.

 Temporizarea numirii unui prefect de Buzău, atâtea săptămâni, a fost criticată, joi, în ședința Consiliului Județean, de președintele Petre Emanoil Neagu. Cu o voce răspicată, Neagu a declarat că a ajuns în situația de a nu avea cu cine colabora în lipsa unui prefect, iar lucrurile trebuie să intre cât mai repede în normalitate.

„Județul Buzău de o grămadă de timp nu poate fi condus din punct de vedere administrativ și politic. Nu avem prefect, nu avem subprefect, nu am cu cine lucra, nu am cu cine să colaborez. Restul este poezie! Dacă politicienii nu vor înțelege că trebuie făcut ceva și pentru cetățeni și trebuie să facă în mod special pentru aceia care i-au trimis în Parlament, atunci nu o să facem nimic. Dar, indiferent de culoarea politică, cetățenii ne vor întreba, pe bună dreptate, ce si cum. Eu nu sunt supărat, dar lucrurile nu sunt în ordine și vreau să trag un semnal de alarma”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Județul Buzău nu mai are prefect din 4 ianuarie 2021, atunci când Leonard Dimian și-a dat demisia. Din acel moment și până în 3 martie, activitatea Prefecturii a fost coordonată de subprefectul Adina Moiseanu, secondată de subprefectul Vasile Alecu. Ulterior, cei doi au fost înlăturați din funcții prin hotărâre de Guvern, astfel că de la începutul lunii și până acum, la Instituția Prefectului lucrează un singur subprefect, respectiv Marieta Boloș de la PNL. Sunt neocupate postul de prefect, care revine PLUS, și încă un post de subprefect, ce revine liberalilor.