Actualitate POLITICĂ

Șeful liberalilor buzoieni le amintește polițiștilor că au uitat prin sertare dosare din campania trecută pentru alegerile locale

Liderul PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, crede că alegerile locale din 2024 vor fi diferite din perspectiva desfășurării campaniei electorale .

”Eu sunt convins că peste doi ani nu se va mai discuta despre bani pentru cumpărat voturi, despre bani pentru găleți, și se va discuta despre oameni și despre proiecte.” a declarat liberalul, într-o emisiune, zilele trecute, la Focus Tv.

Liderul PNL spune că își dorește o schimbare de abordare a electoratului și că observă că deja a început această schimbare.  În cee ace privește legalitatea viitoarelor scrutine, șeful liberalilor spune că acest lucru nu depinde numai de competitori, ci și de instituțiile care asigură respectarea legislației. În acest context, Gabriel Avrămescu a transmis public un semnal privind activitatea IPJ Buzău:

”Mi-a fost ridicată această problemă de către colegii din organizațiile din județ.Înțeleg că sunt sesizări de la localele din 2020 care nu au fost soluționate nici acum. Sesizări penale legate de încălcarea legislației electorale, legate de modul în care unii sau alții au înțeles să facă atunci campanie. Un caz este la Pietroasele. Acolo, cred că cineva ar trebui să se aplece mai atent să vadă ce s-a întâmplat. La fel, la Cătina, unde au fost semnalate foarte multe vize de flotant și sunt persoane care n-au stat niciodată acolo și au venit să voteze. Sunt chestiuni care sunt cumva în aer. Am adresat o întrebare și Ministerului Afacerilor Interne și mi-au spus că dosarul e în lucru. Eu nu sunt în măsură să trag la răspundere un polițist, dar cred că cel mai bine este ca ei să-și facă treaba și îmi doresc să fie profesioniști desăvârșiți și să lase micile prietenii sau alte legături, interese pe care le ar avea. Eu știu ce înseamnă să fii șef de post într-o comună din vârf de munte, că nu e bine să te pui rău cu primarul. ..Eu dau acum un semnal, cu doi ani înainte de alegeri. Dacă nu-l dau acum să nu creadă cineva că am venit noi dintr-o dată și ne luptăm cu toată lumea…”