Actualitate

Senatorul buzoian Vlad Pufu va conduce grupul de lucru ce va elabora noua lege a audiovizualului

Senatorul PNL de Buzău Vlad Mircea Pufu va fi coordonatorul unui grup de lucru ce se va ocupa de elaborarea noii legi a audiovizualului. Anunțul este făcut de grupul PNL din Senatul României, într-un comunicat, care arată că senatorul buzoian a fost desemnat să se ocupe de acest grup de lucru de președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, și președintele comisiei pentru cultură și media, Viorel Badea. Potrivit comunicatului, la noua lege se va lucra din sesiunea parlamentară care va începe în februarie 2023.

Legea audiovizualului este în vigoare din 1996, iar de-a lungul timpului a suferit numeroase modificări și amendamente, astfel că s-a ajuns în punctul în care e nevoie ca actul normativ să fie rescris, fiind semnalate, din partea Colegiului Legislativ, inclusiv probleme de fond.

“Se impune o rescriere în totalitate a Legii audiovizualului la recomandarea Consiliului Legislativ. Este nevoie de o actualizare, astfel încât să rezulte o lege modernă, adaptată perioadei pe care o traversează media audiovizuală. O lege deplin armonizată și cu noua directivă pe care Uniunea Europeană o recomandă în legătură cu un act normativ privind libertatea mass-media”, a declarat senatorul PNL Vlad Pufu, citat în comunicatul grupului parlamentar al PNL din Senat.