Actualitate

A început distribuirea pachetelor cu alimente de la UE! Cine sunt beneficiarii

Zeci de mii de persoane cu venituri mici din județul Buzău urmează să primească pachete cu alimente de la Uniunea Europeană. Este vorba despre ajutoarele acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate a căror distribuire a început chiar de Moș Nicolae.

”Marți, 6 decembrie, începe, în județul Buzău, distribuirea celei de-a cincea tranșe de alimente acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.  Ajutoarele, constând în produse alimentare neperisabile, vor fi recepționate, etapizat, pe localități, conform graficului atașat, distribuirea efectivă a pachetelor către beneficiarii de drept urmând a se face, cu prioritate. Acțiunea va fi  coordonată de reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Buzău”, se arată în comunicatul de presă emis de Instituția Prefectului.

Pachetele vor conține făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne de vită și porc, pate, compot și gem. 

”Instituția Prefectului va monitoriza îndeaproape întreaga acțiune de distribuire a pachetelor alimentare acordate prin P.O.A.D. și se va asigura că totul decurge conform graficului anterior stabilit. Este extrem de important să fim eficienți, pentru ca pachetele să ajungă cât mai repede la oameni, mai ales în această perioadă premergătoare sărbătorilor”, declară prefectul județului Daniel-Marian Țiclea.

Beneficiarii acestor ajutoare sunt familiile și persoanele singure, beneficiare de venit minim garantat acordat în baza legii 416/20101, persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza legii 277/2010, persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente de alte situații asemănătoare și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate,  persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele care locuiesc în așezările informale,  pe baza listei comunicate de către reprezentantul legal al UAT-urilor.

 În total, vor fi distribuite, la nivelul județului, 46.325 de pachete.

Gabriela Antonescu, director DAS Buzău

Dintre acestea, peste 1535 sunt din municipiul Buzău. Aici, beneficiarii sunt așteptați să -și ridice pachetele începând cu 8 decembrie.