Actualitate

Sensurile unice, soluție pentru traficul aglomerat. Unde ar putea să apară

Străzi cu sens unic, o posibilă soluție pentru  fluidizarea traficului în municipiul Buzău, mai ales în această perioadă în care principalul bulevard al orașului, Unirii, este în plină reabilitare. În ședința de Consiliu Local Municipal, Andrei Neder, consilier local PNL, a venit cu o astfel de propunere. Mai exact, ca străzile Patriei și Colonel Buzoianu să fie transformate în străzi cu sens unic pentru a prelua o parte din trafic și a fluidiza circulația pe Unirii.

Răspunsul a venit de la primarul Constantin Toma care a arătat că propunerea va fi analizată în Comisia Rutieră. Totodată, edilul șef a recunoscut că în alte cazuri, instituirea de sens unic s-a dovedit cea mai bună soluție pentru decongestionarea traficului.

Deschiderea șantierului pe Bulevardul Unirii, cea mai tranzitată arteră din oraș, pe care ajung inclusiv șoferii care circulă pe DN2 E 85 spre Moldova, a aglomerat serios orașul. Lucrările ar fi trebuit să se încheie în a doua parte a lunii octombrie, însă, după cum a anunțat primarul Constantin Toma, termenul nu va putea fi respectat.

“Conform contractului avem termen 19 octombrie dar se anunță de acum ceva întârzieri numai pe Unirii Nord unde avem o conductă de canalizare care va pleca de la rondul cu avion și va merge până la podul de la Mărăcineni, pe partea dreaptă. Aici se va dezvolta o zonă rezidențială, un supermarket. Nu se va semna procesul verbal de recepție pentru că lucrarea nu va fi gata în întregime. În luna noiembrie, și pe Bulevardul Unirii se va circula cum se circulă, de exemplu,acum în Zona Industrială, unde nu mai sunt restricții”, a declarat, la Focus Tv, primarul Constantin Toma.

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Cele 2 strazi sunt perpendiculare pe Unirii, nu pot “prelua o parte din trafic și a fluidiza circulația pe Unirii”. Buzoianu este o legatura rapida si esentiala intre gara si Unirii (centru), ar trebui sa ramana cu dublu sens. Blocaje apar doar din cauza unor masini parcate alandala.