Actualitate Agricultura acum

Sere încărcate de legume mai ceva ca în toiul verii! Unde găsiți ardei proaspeți

Unul mai frumos ca altul. Roșii sau verzi, gogoșar sau capia. Pe scurt, solarii încărcate de legume mai ceva ca în toiul verii. Oferta inedită de legume proaspete din toiul iernii vine de la Mircea Tatu, fermierul din Cochirleanca. Buzoianul are peste un hectar de sere de solarii în care are legume proaspete tot timpul anului. Așa se face că, acum, când alți producători au încheiat vânzarea și au trecut la pregătirea culturilor pentru recolta de la început de primăvară, Mircea Tatu încă are sere încărcate de ardei.

”Mai avem două solarii din care trebuie să recoltăm 3-4 tone de ardei capia și gogoșari. Vom avea marfă proaspătă pentru masa de Crăciun și chiar pentru cea de Revelion pentru cei care doresc legume proaspete”, a spus Mircea Tatu.

Legumicultorul povestește că acest sortiment este unul extrem de gustos, dulce și cu o pulpă cărnoasă.

”Este un sortiment foarte rezistent și la condițiile de temperatură și la boli. Ardeii sunt naturali, nu am stropit cu nimic. Noi îl cultivăm de doi ani și suntem foarte mulțumiți”, spune legumicultorul.

Un kilogram de ardei se vinde în toiul iernii cu 6 lei, iar dacă mai sunt și legume care nu arată foarte bine atunci prețul mai scade cu doi lei pe kilogram.

Întreaga marfă este vândută în piața de la Râmnicu Sărat sau direct din solar pentru cei care doresc să vadă când sunt culeși ardeii.